Μπόρις Τζόνσον: Οι Βρετανοί θέλουν Brexit, όχι εκλογές

«Φεύγουμε από την Ευρωπαϊκή Ένωση στις 31 Οκτωβρίου»


ΚΟΣΜΟΣ
18:53
14/08/2019
Μπόρις Τζόνσον: Οι Βρετανοί θέλουν Brexit, όχι εκλογές
4
loading

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον δήλωσε σήμερα πως οι Βρετανοί θέλουν από τους πολιτικούς να συνεχίσουν υλοποιώντας το Brexit και είναι απογοητευμένοι επειδή απέτυχαν να διασφαλίσουν την αποχώρηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Απαντώντας σε ερώτηση αν θα προκηρύξει εκλογές μετά τις 31 Οκτωβρίου προκειμένου να διασφαλίσει ότι το Κοινοβούλιο δεν θα μπορεί να εμποδίσει το Brexit εκείνη την ημερομηνία, ο Τζόνσον είπε: «Νομίζω πως ο κόσμος στη Βρετανία είχε πολλές εκλογές και εκλογικά γεγονότα.

«Νομίζω ότι αυτό που θέλει από εμάς να κάνουμε είναι να υλοποιήσουμε το Brexit στις 31 Οκτωβρίου και δεν κουράζομαι ποτέ να σας λέω ότι είναι αυτό που θα κάνουμε» είπε ο Τζόνσον στο «People's PMQs», μια συνεδρία ερωταποκρίσεων στο Facebook.

«Φεύγουμε από την Ευρωπαϊκή Ένωση στις 31 Οκτωβρίου», είπε. «Νομίζω ότι αυτό είναι που ψήφισε ο βρετανικός λαός και αισθάνεται πολύ απογοητευμένος που τρία χρόνια αφού έδωσε αυτή την οδηγία και αφού το βρετανικό Κοινοβούλιο υποσχέθηκε ξανά και ξανά στον λαό ότι θα το κάναμε, αισθάνεται πολύ ενοχλημένος που δεν το έχουμε κάνει - άρα αυτό είναι το πρώτο πράγμα που θα κάνουμε».

Ο Βρετανός πρωθυπουργός είπε επίσης πως ορισμένοι Βρετανοί βουλευτές που νομίζουν ότι μπορούν να εμποδίσουν το Brexit εμπλέκονται σε μια «απαίσια» συνεργασία με την ΕΕ, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Υπάρχει ένα απαίσιο είδος συνεργασίας ανάμεσα σε εκείνους που νομίζουν ότι μπορούν να εμποδίσουν το Brexit στο Κοινοβούλιο και τους Ευρωπαίους φίλους μας», είπε ο Τζόνσον.

«Οι Ευρωπαίοι φίλοι μας... δεν συμβιβάζονται καθόλου», είπε ο Τζόνσον και πρόσθεσε πως, όσο πιο πολύ κρατάει το αδιέξοδο, τόσο πιο πιθανό καθίσταται ένα Brexit χωρίς συμφωνία.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

4
σχόλια
 1. avatar Απόστολος76

  Το κύκνειο άσμα της Βρετανίας στην προσπάθεια της να μειώσει την Γερμανική επηρροή στην Ευρώπη και να διαλύσει (sic) την ΕΕ. Σιγά τα αυγά! Σε όλα μια ζωή ανάποδοι ακόμα με την ονείρωξη της πάλαι ποτέ αυτοκρατορίας ζουν και δεν λένε να το χωνέψουν πως η Γερμανία τελικά τους νίκησε.
  Ας πάνε παρέα με τον Τραμπ, ας κλείσουν και τα σύνορά τους και ας φάνε μετά χόρτα γιατί έτσι και αλλιώς δεν παράγουν τίποτα εξαγώγιμο. Το Brexit μεταξύ άλλων θα είναι βούτηρο στο ψωμί των Ευρωπαικών (Γερμανικών) Πανεπιστημίων και Ερευνητικών κέντρων και θα δώσει ανάπτυξη στην Κεντρική Ευρώπη.
  Πότε θα παρακαλάνε να ξαναμπούν στην ΕΕ να δούμε χα χα χα

 2. avatar Μαριος9

  A british proverb "to jump off the frying pan and fall into the fire"

 3. avatar Αστρολογία αριθμομαντεια

  Τώρα ξέρει και τι θέλουν όλοι οι Βρετανοί;

 4. avatar Stateless

  Με συμφωνία BoZo, με συμφωνία!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει