Χωρίς τέλος είναι το θρίλερ στη Βοστώνη με την αστυνομία να επιβεβαιώνει πως ο ένας από τους δυο υπόπτους για τη βομβιστική επίθεση στο Μαραθώνιο την περασμένη Δευτέρα, που κόστισε τη ζωή σε τρεις ανθρώπους ενώ ξεπερνάει τους 100 ο αριθμός των τραυματιών, είναι νεκρός και ο δεύτερος, ο άνδρας με το λευκό καπέλο, είναι ελεύθερος και εξαιρετικά επικίνδυνος.

Την είδηση του θανάτου του ενός από τους ύποπτους τρομοκράτες επιβεβαίωσε ο ίδιος ο αρχηγός της αστυνομίας της Βοστώνης.

Ο άνδρας, που στις φωτογραφίες του FBI είναι αυτός που φορά το σκούρο καπέλο και τα γυαλιά, τραυματίστηκε θανάσιμα κατά την ανταλλαγή πυρών με την αστυνομία, στην περιοχή Γουότερταουν της Μασσαχουσέττης.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, οι αρχές ετοιμάζουν ελεγχόμενες εκρήξεις ενώ συνεχίζονται οι έρευνες της αστυνομίας στα δυτικά προάστια της Βοστώνης, από σπίτι σε σπίτι, από πόρτα σε πόρτα, αναζητώντας τον 19χρονο που διαφεύγει της σύλληψης αφού ο 20χρονος σκοτώθηκε σήμερα σε ανταλλαγή πυρών με την αστυνομία.

Μάλιστα η αστυνομία κάλεσε τους κατοίκους να μην ανοίγουν τις πόρτες τους, λόγω της «ρευστότητας της κατάστασης» και προειδοποίησαν ότι ο νεαρός είναι οπλισμένος και εξαιρετικά επικίνδυνος και δε θα διστάσει να κάνει τα πάντα για να διαφύγει τη σύλληψη.

Με εντολή της αστυνομίας της Βοστώνης, έχει διακοπεί η λειτουργία των μέσων μεταφοράς σε ολόκληρη την περιοχή του Κόλπου της Μασαχουσέτης.

Το Associated Press μετέδωσε ότι οι δύο ύποπτοι για τις επιθέσεις της Βοστώνης είναι αδέλφια από την Τσετσενία, οι οποίοι έμεναν για κάποιο διάστημα στην Τουρκία και ζούσαν νόμιμα στις Ηνωμένες Πολιτείες τον τελευταίο χρόνο. Ο ύποπτος που καταζητείται είναι ο 19χρονος Τζοκάρ Α. Τσαρνάεφ, κάτοικος του Κέιμπριτζ της Μασαχουσέτης ενώ ο νεκρός είναι ο αδελφός του: και οι δύο διέμεναν στην περιοχή του Κέιμπριτζ με μόνιμη άδεια παραμονής στις ΗΠΑ.

Οι δύο ύποπτοι για τις βομβιστικές επιθέσεις στο Μαραθώνιο της Βοστόνης είχαν «διεθνείς διασυνδέσεις» και «στρατιωτική πείρα», μετέδωσε σήμερα το τηλεοπτικό δίκτυο NBC News.

Τη νύχτα, οι δύο ύποπτοι για τη βομβιστική επίθεση της Δευτέρας, σκότωσαν έναν φρουρό του Τεχνολογικού Ινστιτούτου της Μασαχουσέτης πυροβολώντας τον πολλές φορές. Στη συνέχεια αντάλλαξαν πυροβολισμούς με δεκάδες αστυνομικούς στη γειτονική συνοικία του Γουότερταουν, στη διάρκεια των οποίων ακούστηκαν και ισχυρές εκρήξεις.