Συνεχίζεται η αστυνομική επιχείρηση στη Βοστώνη για τη σύλληψη του δεύτερου βομβιστή του Μαραθωνίου. Πάνω από 11.000 πάνοπλοι αστυνομικοί σαρώνουν κυριολεκτικά τα προάστια της πόλης.

Οι δύο ύποπτοι για τις βομβιστικές επιθέσεις στο Μαραθώνιο της Βοστώνης είχαν «διεθνείς διασυνδέσεις» και «στρατιωτική πείρα», μετέδωσε σήμερα το τηλεοπτικό δίκτυο NBC News.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το AP, οι δύο ύποπτοι για τις βομβιστικές επιθέσεις, είναι αδέρφια, κατάγονται από περιοχή κοντά στην Τσετσενία. Βρίσκονταν νόμιμα στις ΗΠΑ, εδώ και περίπου ένα χρόνο. Μάλιστα, ο 19χρονος Τζοκάρ Α. Τσαρνάεφ, που διαφεύγει τη σύλληψη, είχε πάρει υποτροφία για σπουδές στις ΗΠΑ.

Η αστυνομία της Βοστώνης και οι ομοσπονδιακές αρχές διεξάγουν ανθρωποκυνηγητό πόρτα με πόρτα για να βρουν τον 19χρονο βομβιστή ενώ ετοιμάζουν και ελεγχόμενες εκρήξεις.

Μάλιστα η αστυνομία κάλεσε τους κατοίκους να μην ανοίγουν τις πόρτες τους, λόγω της «ρευστότητας της κατάστασης» και προειδοποίησαν ότι ο νεαρός είναι οπλισμένος και εξαιρετικά επικίνδυνος και δε θα διστάσει να κάνει τα πάντα για να διαφύγει τη σύλληψη.