Ο Jeff Bauman ξύπνησε στο νοσοκομείο και είδε και τα δύο του πόδια ακρωτηριασμένα. Ο πρώτος άνθρωπος που αντίκρισε ήταν ο πατέρας του. Προσπάθησε να του μιλήσει, αλλά δεν μπορούσε. Κουνούσε μόνο τα χέρια του. Το πρώτο πράγμα που ζήτησε ήταν ένα χαρτί και ένα στυλό για να περιγράψει στην οικογένειά του την εμπειρία που θα μείνει χαραγμένη για πάντα μέσα του.

«Τσάντα, τον είδα να την αφήνει, κοιταχτήκαμε ευθεία στα μάτια» αυτές είναι οι λέξεις του θύματος, που είδε τη ζωή του να αλλάζει από τη μια στιγμή στην άλλη.

Όπως αποκάλυψε ο αδερφός του Jeff στο Bloomberg, δύο λεπτά αφότου ο αδερφός του είδε τον βομβιστή να αφήνει την τσάντα, ακολούθησαν οι αιματηρές εκρήξεις.

Ο Jeff Bauman είναι ο άντρας του οποίου η φωτογραφία κάνει το γύρο του κόσμου. Είναι ο ματωμένος νεαρός που κρατάει το αριστερό του πόδι, ενώ βρίσκεται πάνω σε ένα καροτσάκι. Δίπλα του, στη φωτογραφία, ένας άντρας με καπέλο καουμπόι.

Το FBI έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες και βίντεο δύο υπόπτων για την επίθεση στον Μαραθώνιο της Βοστώνης, που στοίχισε τη ζωή σε τρεις ανθρώπους και τον τραυματισμό τουλάχιστον 180.

Στη συνέντευξη Τύπου του FBI ο επικεφαλής ειδικός πράκτορας για τις έρευνες του μακελειού της Βοστώνης. Στη συνέχεια προσέθεσε πως οι φωτογραφίες και το βίντεο προέρχονται από τις κάμερες παρακολούθησης.

Στις φωτογραφίες ο ύποπτος νούμερο ένα -όπως αποκαλείται- εμφανίζεται να φοράει ένα σκούρο καπέλο, και ο ύποπτος νούμερο δύο φέρει ένα λευκό καπέλο. Όπως εξήγησε ο ειδικός πράκτορας, ο δεύτερος ύποπτος θεωρείται ότι είναι αυτός, που τοποθέτησε την τσάντα με τα εκρηκτικά που εξερράγη στο σημείο του τερματισμού του μαραθωνίου.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ο ύποπτος νούμερο ένα, που φοράει ένα σκούρο καπέλο ενώ ο δεύτερος ύποπτος διαφεύγει τη σύλληψη και είναι άκρως επικίνδυνος. Έντονες είναι οι αναφορές ότι ίσως η επίθεση στο ΜΙΤ συνδέεται με τις τρομοκρατικές επιθέσεις στη Βοστώνη, όμως το FBI αναφέρει ότι είναι πολύ νωρίς για να στηριχτεί κάτι τέτοιο.