Λιβύη: Νεκροί πέντε γιατροί σε αεροπορική επιδρομή

Στόχος έγινε κινητή νοσοκομειακή μονάδα


ΚΟΣΜΟΣ
16:23
28/07/2019
Λιβύη: Νεκροί πέντε γιατροί σε αεροπορική επιδρομή
1
loading

Πέντε γιατροί σκοτώθηκαν και 8 άνθρωποι τραυματίστηκαν από αεροπορικό πλήγμα που δέχθηκε χθες Σάββατο μια κινητή νοσοκομειακή μονάδα στο νότιο τμήμα της πρωτεύουσας της Λιβύης, σύμφωνα με πηγή του υπουργείου Υγείας της κυβέρνησης εθνικής ενότητας που έχει αναγνωριστεί από τον ΟΗΕ.

«Η κινητή νοσοκομειακή μονάδα που βρίσκεται στον τομέα της Αρτηρίας του Αεροδρομίου αποτέλεσε στόχο μιας αεροπορικής επιδρομής, από την οποία σκοτώθηκαν πέντε γιατροί και τραυματίστηκαν άλλα οκτώ πρόσωπα, μεταξύ των οποίων μέλη σωστικών συνεργείων», δήλωσε στο AFP αργά χθες το βράδυ ο εκπρόσωπος του υπουργείου Λαμίν αλ Χασέμι.

Τα ασθενοφόρα και οι κινητές νοσοκομειακές μονάδες κοντά σε εμπόλεμες ζώνες στη νότια Τρίπολη αποτελούν συχνά στόχο αεροπορικών πληγμάτων, τα οποία η κυβέρνηση εθνικής ενότητας αποδίδει στις δυνάμεις του στρατάρχη Χαλίφα Χάφταρ, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ.

Ο ισχυρός άνδρας της ανατολικής Λιβύης έχει εξαπολύσει από τον Απρίλιο επίθεση για την κατάληψη της πρωτεύουσας, όπου βρίσκεται η έδρα της κυβέρνησης εθνικής ενότητας. Ωστόσο έπειτα από αιματηρές συγκρούσεις για τέσσερις μήνες, οι δυνάμεις που πρόσκεινται στον Χάφταρ δεν έχουν προχωρήσει σημαντικά, εμποδιζόμενες από την σφοδρή αντίσταση των δυνάμεων που είναι πιστές στην κυβέρνηση εθνικής ενότητας.

«Τα αεροσκάφη του Χάφταρ βομβάρδισαν την νοσοκομειακή μονάδα. Το πλήγμα είχε απευθείας στόχο το νοσοκομείο, το οποίο ήταν γεμάτο ιατρικό προσωπικό»  σημείωσε ο Χασέμι.

Ωστόσο οι δυνάμεις που πρόσκεινται στον Χάφταρ δεν ανέλαβαν την ευθύνη για την επίθεση αυτή.

Στις 16 Ιουλίου, η κινητή νοσοκομειακή μονάδα της Αλ Σουάνι, η οποία βρίσκεται σε απόσταση 25 χιλιομέτρων νότια της Τρίπολης, αποτέλεσε στόχο πλήγματος για δεύτερη φορά από τότε που άρχισαν οι φονικές μάχες γύρω από την πρωτεύουσα. Τρεις γιατροί και ένας νοσηλευτής τραυματίστηκαν.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) και ανθρωπιστικές οργανώσεις έχουν επανειλημμένως απευθύνει έκκληση στις εμπόλεμες πλευρές να αποφεύγουν ιατρικές υποδομές και προσωπικό.

Οι μάχες στα περίχωρα της πρωτεύουσας της Λιβύης έχουν στοιχίσει τη ζωή 1.093 ανθρώπων και προκαλέσει τον τραυματισμό 5.752, όπως και τον εκτοπισμό περισσότερων από 100.000 από τότε που άρχισε η επίθεση του στρατάρχη Χάφταρ, σύμφωνα με τον πιο πρόσφατο απολογισμό του ΠΟΥ.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar ΗΡΩ

    Πέντε γιατροί σκοτώθηκαν και 8 άνθρωποι τραυματίστηκαν από αεροπορικό πλήγμα που δέχθηκε χθες Σάββατο μια κινητή νοσοκομειακή μονάδα στο νότιο τμήμα της πρωτεύουσας της Λιβύης ΜΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ ΕΣΥ ΤΩΡΑ.

    ΔΕΝ ΘΕΩΡΕΙΣ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΓΙ ΑΥΤΟ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΔΙΑΣΤΕΛΕΙΣ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ.
    ΕΣΥ ΟΤΑΝ ΑΡΩΣΤΗΣΕΙΣ ΝΑ ΠΑΣ ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΝΑ ΣΕ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝΕ.
    ΕΥΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΕΣ ΣΕ ΝΕΚΡΟΘΑΦΤΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει