Η σιδηροδρομική εταιρεία Thalys ανακοίνωσε την απόφασή της να κλείσει τα εκδοτήρια εισιτηρίων σε όλους τους σταθμούς της σήμερα και αύριο και ζήτησε από το επιβατικό κοινό να αναβάλει τα ταξίδια του λόγω των προβλημάτων που προκάλεσε στις υποδομές της το κύμα καύσωνα.

«Εξαιτίας των σοβαρών προβλημάτων που οφείλονται στις έκτακτες κλιματολογικές συνθήκες, είμαστε υποχρεωμένοι να κλείσουμε τα εκδοτήρια σε όλες τις γραμμές μας. Συστήνουμε στους επιβάτες να αναβάλουν τα ταξίδια τους» εξήγησε η εταιρεία, η οποία εκτελεί δρομολόγια σε πολλές πόλεις της βόρειας Ευρώπης, με μηνύματά της στο Twitter και στον ιστότοπό της, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Σήμερα το απόγευμα, ο υδράργυρος εκτοξεύτηκε στους 40,6 βαθμούς Κελσίου στο βορειοανατολικό Βέλγιο, στη στρατιωτική βάση Κλάιν Μπρόγκελ, ένα ιστορικό ρεκόρ στη χώρα, σύμφωνα με τους μετεωρολόγους.

Λόγω της αφόρητης ζέστης, η μετεωρολογική υπηρεσία της χώρας IRM κήρυξε σε «κόκκινο» συναγερμό όλο σχεδόν το Βέλγιο (εκτός των ακτών) έως και αύριο.

Το σιδηροδρομικό δίκτυο του Βελγίου δοκιμάζεται από χθες από τις υψηλές θερμοκρασίες. Μια αμαξοστοιχία Thalys που πραγματοποιούσε το δρομολόγιο Άμστερνταμ-Παρίσι ακινητοποιήθηκε στο Μέχελεν, μεταξύ της Αμβέρσας και των Βρυξελλών. Οι 350 επιβαίνοντες απομακρύνθηκαν και μεταφέρθηκαν στις Βρυξέλλες με άλλα μέσα.

Άλλο ένα τρένο, που ξεκίνησε από τη Μαρν λε Βαλέ (στην περιοχή του Παρισιού) με προορισμό το Άμστερνταμ, ακινητοποιήθηκε επίσης και οι επιβάτες μεταφέρθηκαν στον κοντινότερο σιδηροδρομικό σταθμό.