Η δόνηση των 7,1 βαθμών που χτύπησε σήμερα την Καλιφόρνια ήταν δυνητικά 11 φορές πιο καταστροφική από αυτή της Πέμπτης, που σημειώθηκε κοντά στο Ρίτζκρεστ, σε απόσταση 240 χιλιομέτρων βορειοανατολικά του Λος Άντζελες, σύμφωνα με το USGS.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για νεκρούς ενώ σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία ένας άνθρωπος τραυματίστηκε ελαφρά.

Σύμφωνα με το Αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο ο σεισμός των 6,4 βαθμών που σημειώθηκε την Πέμπτη το πρωί στην περιοχή της νότιας Καλιφόρνιας ήταν προφανώς προσεισμός της δόνησης που έγινε αισθητή την Παρασκευή στις 20:19 (τοπική ώρα, 06:20 το Σάββατο το πρωί ώρα Ελλάδας).

Μετά το σεισμό ξέσπασαν φωτιές στο Ρίτζκρεστ. «Σπίτια άλλαξαν θέση, θεμέλια ράγισαν, τοιχία αντιστήριξης έπεσαν. Ένας ελαφρύς τραυματισμός με τους πυροσβέστες να προσφέρουν φροντίδες στον ασθενή. Δεν υπάρχουν ανάγκες που να μην έχουν καλυφθεί αυτή τη στιγμή» ανέφερε η Πυροσβεστική στο Σαν Μπερναντίνο.

Η Πυροσβεστική στο Λος Άντζελες είχε αναφορές για κομμένα καλώδια ρεύματος και διακοπή ηλεκτροδότησης σε μερικά κομμάτια της πόλης. Ο σεισμός έγινε αισθητός μέχρι και το Μεξικό, σύμφωνα με το CNN.

Ο σεισμός προκάλεσε την οριστική διακοπή του αγώνα των Νικς με τους Πέλικανς. Η γη σείστηκε όταν το σκορ ήταν στο 80-74 υπέρ των Πέλικανς με αποτέλεσμα το παιχνίδι να διακοπεί στο τελευταίο του δωδεκάλεπτο.