Με τον γνωστό όχι και τόσο συμμαζεμένο τρόπο του, ο νυν διεκδικητής της θέσης της Τερέζα Μέι στη Βρετανία Μπόρις Τζόνσον, όταν ήταν υπουργός Εξωτερικών της χώρας, είχε βρίσει τους Γάλλους μιλώντας σε ντοκιμαντέρ του BBC.

Όπως αποκαλύπτει η Daily Mail, το επίμαχο απόσπασμα κόπηκε έπειτα από αίτημα του Φόρεϊν Οφις.

Ο τότε υπουργός Εξωτερικών είχε δηλώσει ότι οι Γάλλοι συμπεριφέρονται σαν «μαλ@@ες» στο θέμα του Brexit. Το σχόλιο επρόκειτο να περιληφθεί στο ντοκιμαντέρ, αλλά το υπουργείο ζήτησε να κοπεί στο μοντάζ, για να μην έχει αρνητικές συνέπειες στις σχέσεις των δύο χωρών, όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ επικαλούμενο με το δημοσίευμα.

Ο Μπόρις Τζόνσον, που παραιτήθηκε τον Ιούλιο 2018 από την κυβέρνηση για να εκφράσει την διαφωνία του για την στρατηγική της Τερέζα Μέι για το Brexit, προσπαθεί τώρα να τη διαδεχθεί στην Ντάουνινγκ Στριτ. Είναι αντίπαλος του σημερινού υπουργού Εξωτερικών Τζέρεμι Χαντ και θεωρείται φαβορί διότι έχει μεγάλη απήχηση στην βάση του Συντηρητικού Κόμματος. Όμως δέχεται επιθέσεις για τον απρόβλεπτο χαρακτήρα του, την αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά του και τις ηγετικές του ικανότητες.

Το ντοκιμαντέρ του BBC μεταδόθηκε τον Νοέμβριο 2018 σε τρία μέρη στο BBC Two με τίτλο «Inside the Foreign Office». «Το πρόγραμμα επεδίωκε να δείξει την ζωή εντός του Φόρεϊν Οφις. Η ομάδα παραγωγής έλαβε αποφάσεις για το περιεχόμενο και είναι πεπεισμένη ότι το πρόγραμμα εκπλήρωσε τους στόχους του και έχει το επιθυμητό περιεχόμενο» δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος του BBC.

Το υπουργείο Εξωτερικών αρνήθηκε να σχολιάσει το δημοσίευμα της Daily Mail.