Τον όρκο ότι «καθαρίσει» την χώρα του από τους εξτρεμιστές έδωσε ο πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ Άλ Άσαντ, μετά την επίθεση αυτοκτονίας στην Δαμασκό, στην οποία έχασαν τη ζωή τους, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό, 49 άνθρωποι, ανάμεσά τους και μια σημαντική προσωπικότητα του σουνιτικού κλήρου.

«Εκφράζω τα συλλυπητήριά μου στον συριακό λαό για το μαρτύριο του σεΐχη Μοχάμαντ Σαΐντ αλ-Μπούτι, της μεγάλης αυτής προσωπικότητας της Συρίας και του ισλαμικού κόσμου», τόνισε ο Άσαντ.

«Σε σκότωσαν πιστεύοντας πως θα σβήσουν τη φωνή του ισλάμ και της πίστης στη χώρα. Σε σκότωσαν για να μπορέσουν να σβήσουν τη φωνή απέναντι στις ιδέες τους του σκοταδισμού που έχουν στόχο να καταστρέψουν τις αρχές της θρησκείας μας», συνέχισε ο Άσαντ.

«Ορκίζομαι στον συριακό λαό πως το αίμα σου και αυτό του εγγονού σου και όλων των μαρτύρων της χώρας δεν θα έχει χυθεί άδικα, διότι είμαστε πιστοί στις ιδέες σου και θα πολεμήσουμε τον σκοταδισμό και την απιστία τους μέχρι να καθαρίσουμε τη χώρα», τόνισε ο Ασαντ.

Την Πέμπτη, καμικάζι πυροδότησε εκρηκτικά στο τέμενος Αλ-Ιμάν στην συνοικία Μαζράα της βόρειας Δαμασκού με αποτέλεσμα να σκοτωθούν δεκάδες πιστοί, ανάμεσά τους ο αλ-Μπούτι και ο εγγονός του.

Οι συριακές αρχές κήρυξαν εθνικό πένθος στη χώρα έως και το Σάββατο, όποως μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο Sana.