Ισχυρό χαστούκι δέχθηκε ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν και το κυβερνών κόμμα ΑΚΡ στην Τουρκία μετά την οριστική απώλεια της Κωνσταντινούπολης, καθώς οι επαναληπτικές εκλογές στην πόλη έδειξαν καθαρή νίκη του Εκρέμ Ιμάμογλου με ποσοστό 54%.

Ο Ιμάμογλου είχε κερδίσει τις εκλογές και τον Μάρτιο, όμως η νίκη του είχε ακυρωθεί μετά την καταγγελία του ΑΚΡ για «αρρυθμίες» στην εκλογική διαδικασία.

Ο αντίπαλός του, υποψήφιος του ΑΚΡ και πρώην πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ παραδέχθηκε την ήττα του ενώ και ο Τούρκος πρόεδρος συνεχάρη τον νικητή, αναγνωρίζοντας ουσιαστικά κι εκείνος τη μεγάλη ήττα του αφού, όπως ο ίδιος είχε πει «όποιος κερδίσει την Κωνσταντινούπολη κερδίζει την Τουρκία».

Στη νικητήρια ομιλία του, ο Ιμάμογλου επισήμανε πως το εκλογικό αποτέλεσμα σηματοδοτούσε ένα νέο ξεκίνημα για την πόλη και τη χώρα. «Ανοίγουμε μία νέα σελίδα στην Κωνσταντινούπολη» τόνισε, «σε αυτή τη νέα σελίδα υπάρχει δικαιοσύνη, ισότητα, αγάπη».

Με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων ψηφοφόροι του Ιμάμογλου ξέσπασαν σε ξέφρενους πανηγυρισμούς, πλημμυρίζοντας τους δρόμους της Κωνσταντινούπολης και γιορτάζοντας την εκλογική νίκη.