Η διάσωση κάποιας ζωής είναι πολύ σημαντική ασχέτως της μορφής της. Έτσι φαίνεται ότι σκέφτηκε ένας εργάτης σε πλημμυρισμένη περιοχή της Κωνσταντινούπολη, ο οποίος έδωσε με αυτοθυσία τις πρώτες βοήθειες σε ένα γατάκι, το οποίο βρήκε αναίσθητο μαζί με συναδέλφους του.

Το μικρό τετράποδο είχαν παρασύρει τα ορμητικά νερά που πλημμύρισαν συνοικίες της πόλης και όταν το εντόπισαν οι εργαζόμενοι σε έργα οδοποιίας, πίστευαν ότι οι ελπίδες για να κρατηθεί στη ζωή ήταν ελάχιστες. Όμως, η πίστη για τη ζωή επικράτησε και έτσι ο Μετίν επιστράτευσε τα μαθήματα που παρακολουθεί τα τελευταία χρόνια για να δώσει… πνοή ζωής.

«Κάναμε το καθήκον μας και είμαστε χαρούμενοι. Όταν το πήραμε για πρώτη φορά στα χέρια μας ήταν ακίνητο και αναίσθητο, δεν έκανε κανέναν ήχο», δήλωσε ο ηρωικός εργάτης, ο οποίος τόνισε επίσης ότι το ζωντανό πλέον «είναι ένα υγιές γατάκι», για το οποίο αναζητούν όνομα.

Ο κτηνίατρος που το εξέτασε, ο Μεβλούτ Μαϊταλμάν, ανέφερε πως πλέον το γατάκι είναι απόλυτα υγιές και μπορεί να απολαμβάνει την αγάπη του Κεσκίν και της ομάδας που το έσωσε.