Τουλάχιστον ένας διαδηλωτής σκοτώθηκε και έξι τραυματίστηκαν από τις δυνάμεις της τάξης στο περιθώριο μιας αντικυβερνητικής διαδήλωσης που έγινε στην Μοσούλη, στο βόρειο Ιράκ, όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο.

Οι υπεύθυνοι της κινητοποίησης, που επικαλείται το Πρακτορείο, αναφέρουν ότι «τα πυρά της αστυνομίας και του στρατού σε μια κεντρική πλατεία της Μοσούλης προκάλεσαν τον θάνατο ενός διαδηλωτή, ο οποίος χτυπήθηκε στο πρόσωπο».

Ο Χάμαντ Σαλμάν, ένας από τους υψηλόβαθμους αξιωματούχους του κινήματος διαμαρτυρίας στην επαρχία Νινίβ, όπου βρίσκεται η Μοσούλη, επιβεβαίωσε τον θάνατο του διαδηλωτή.

Αξιωματικός της αστυνομίας, στον οποίο έκανε σχετική ερώτηση το Γαλλικό Πρακτορείο, εξήγησε ότι οι ταραχές ξέσπασαν όταν οι διαδηλωτές πέταξαν πέτρες προς την κατεύθυνση των δυνάμεων της τάξης, αντιδρώντας στην σύλληψη ενός εξέχοντα σουνίτη σεΐχη κατά την διάρκεια της διαδήλωσης.

Ένας αστυνομικός έριξε προειδοποιητικά πυρά για να διαλυθεί το πλήθος των διαδηλωτών, χωρίς ωστόσο να το επιτύχει. Άλλοι αστυνομικοί άνοιξαν τότε πυρ, σύμφωνα με την ίδια πηγή.