Και δεύτερο υπάλληλο της αμερικανικής πρεσβείας πρόκειται να απελάσει η Βενεζουέλα πρόκειται, με την κατηγορία ότι διατηρούσε μη εξουσιοδοτημένες επαφές με στελέχη του στρατού της χώρας, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας Ελίας Χάουα.

Οι στρατιωτικοί της Βενεζουέλας «προσεγγίσθηκαν τηλεφωνικώς και σε προσωπικό επίπεδο, ορισμένοι από τον στρατιωτικό επιτετραμμένο της πρεσβείας, αξιωματικό της αεροπορίας, Ντέιβιντ Ντελ Μόνακο (του οποίου η απέλαση ανακοινώθηκε νωρίτερα από τον πρόεδρο), όπως επίσης και από τον άλλον διπλωμάτη, τον οποίο πρόκειται να χαρακτηρίσουμε ‘ανεπιθύμητο πρόσωπο’», δήλωσε ο Χάουα στους δημοσιογράφους.

Παράλληλα, ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου Τοντ Μπρίσιαλ, ενημέρωσε πως η υπηρεσία του έλαβε γνώση της απέλασης του αξιωματικού της πολεμικής αεροπορίας Ντελ Μόνακο, ο οποίος βρίσκεται ήδη καθ’ οδόν προς τις ΗΠΑ.
«Έχουμε ενημερωθεί για τις αιτιάσεις που εκστόμισε ο αντιπρόεδρος της Βενεζουέλας Νίκολας Μαδούρο μέσω της κρατικής τηλεόρασης στο Καράκας και είμαστε σε θέση να σας ενημερώσουμε πως ο στρατιωτικός μας ακόλουθος, σμήναρχος Ντέιβιντ Ντελ Μόνακο βρίσκεται καθ’ οδόν προς τις ΗΠΑ», προστίθεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου.