Τουλάχιστον επτά άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και ακόμα δεκαεννέα αγνοούνται μετά τη βύθιση τουριστικού πλοιαρίου με Νοτιοκορεάτες τουρίστες στον Δούναβη, στη Βουδαπέστη, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν δώσει στη δημοσιότητα οι αρχές.

Όπως αναφέρει το Reuters, το πλοίο συγκρούστηκε με άλλο κοντά στο κτίριο της ουγγρικής βουλής και αναποδογύρισε στον Δούναβη στη διάρκεια καταιγίδας, κι ενώ τα ρεύματα ήταν πολύ ισχυρά.

Στη Σεούλ, το υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε πως οι Νοτιοκορεάτες πάνω στο σκάφος που βυθίστηκε ήταν τριάντα τουρίστες και τρεις τουριστικοί οδηγοί, και το ουγγρικό πλήρωμα. Επτά Νοτιοκορεάτες διασώθηκαν, επτά ανασύρθηκαν νεκροί και 19 αγνοούνται.

Ο Νοτιοκορεάτης πρόεδρος Moon Jae-in έδωσε εντολή συνεργασίας των νοτιοκορεατικών αρχών με την ουγγρική κυβέρνηση και στη Βουδαπέστη κατευθύνεται ομάδα διάσωσης και αξιωματούχοι.

Στο σημείο του ναυαγίου στήθηκε τεράστια επιχείρηση διάσωσης, με σκάφη, δύτες και σκάνερ που «χτενίζουν» τον ποταμό σε μήκος πολλών χιλιομέτρων αναζητώντας επιζώντες ή θύματα.

Σύμφωνα με τη νοτιοκορεατική υπηρεσία ταξιδίων, που είχε οργανώσει το ταξίδι, στο σκάφος επέβαινε κι ένα 6χρονο αγόρι, το οποίο δεν συμπεριλαμβάνεται στη λίστα όσων ανασύρθηκαν ζωντανοί.

Οι ώρες που έχουν περάσει από τη στιγμή του ναυαγίου δυσκολεύουν ακόμα περισσότεροι τις πιθανότητες να βρεθούν επιζώντες, λόγω των ισχυρών ρευμάτων.