Ο πάτερ Τζόρτζ Ράτσινγκερ, ο 88χρονος αδελφός του Πάπα, μετά την αιφνιδιαστική είδηση της παραίτησης του Ποντίφικα, είπε ότι γνώριζε της προθέσεις του αδελφού του εδώ και μερικούς μήνες.

«Ο λόγος της παραίτησής του είναι πράγματι ότι αισθάνεται το βάρος της ηλικίας του … Το ήξερα εδώ και μερικούς μήνες ότι είχε προγραμματίσει να εγκαταλείψει τα καθήκοντά του» δήλωσε ο πάτερ Τζόρτζ Ράτσινγκερ, ο οποίος τόνισε επίσης ότι οι γιατροί έχουν συστήσει στον απερχόμενο Πάπα ανάπαυση και τακτική παρακολούθηση.

«Ο Γιόζεφ (κατά κόσμον Βενέδικτος XVI ) ξέρει τις απαιτήσεις της θέσης του. Νομίζω ότι η απόφασή του είναι σωστή. Είναι θετικό το γεγονός ότι ο ίδιος παραδίδει την Αγία Έδρα σε νεώτερους», δήλωσε ο Ράτσινγκερ, τέσσερα χρόνια του Πάπα ανώτερος.

Επιβεβαίωσε επίσης ότι Βενέδικτος ΙΣΤ ‘θα παραμείνει στη Ρώμη και μετά την παραίτηση του.”Είμαι στη Ρώμη τρεις φορές το χρόνο. Σε αυτό το ταξίδι, θα είμαστε σε θέση να περάσουμε λίγο περισσότερο χρόνο μαζί,” δήλωσε χαρακτηριστικά ο -κατά τέσσερα χρόνια μεγαλύτερος- αδερφός του Ποντίφικα.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.