Η 20χρονη Kepari Leniata από το χωριό Paiala στην Παπούα Νέα Γουινέα βρήκε φριχτό θάνατο, έχοντας «ομολογήσει» την ενοχή της για μαγεία. Οι συγχωριανοί της την έκαψαν ζωντανή πετώντας την επάνω σε ένα σωρό από ποτισμένα με βενζίνη λάστιχα αυτοκινήτων, επειδή πίστευαν ότι σκότωσε με μαγεία τον εξάχρονο γιο μιας γειτόνισσάς της.

Αφού έσυραν τη νεαρή μητέρα έξω από την καλύβα της, την ξεγύμνωσαν και τη βασάνισαν καίγοντάς τη με καυτές σιδερένιες βέργες.

Στη συνέχεια αφού της έδεσαν τα χέρια και τα πόδια την πέταξαν επάνω σε ένα σωρό από σκουπίδια, της έριξαν βενζίνη και άναψαν φωτιά.

Όσο περισσότερο ούρλιαζε, τόσο πιο πολλά ποτισμένα με βενζίνη λάστιχα έριχναν επάνω της, γράφει δημοσίευμα της Daily Mail.

Στην περιοχή πιστεύουν ακόμη ότι υπάρχει μαγεία και ότι όσοι την ασκούν μπορούν να σκοτώσουν τους εχθρούς τους.

Όλα ξεκίνησαν όταν αρρώστησε το παιδί της γειτόνισσάς της. Το παιδί παραπονιόταν για πόνους στο στομάχι και το στήθος και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου και άφησε την τελευταία του πνοή λίγες ώρες αργότερα.

Οι συγγενείς του παιδιού πίστεψαν ότι ο θάνατός του οφείλεται σε μάγια και έμαθαν ότι δύο γυναίκες κρύβονταν στη ζούγκλα. Αφού τις εντόπισαν εκείνες ομολόγησαν ότι κάνουν μαγεία, όμως δεν είχαν καμία σχέση με το θάνατο του παιδιού.

Εκείνοι όμως θεώρησαν υπεύθυνη την Leniata…