Ο επικεφαλής της κρατικής μεξικανικής πετρελαϊκής εταιρείας Pemex Εμίλιο Λοσόγια δήλωσε σήμερα ότι ο αριθμός των νεκρών από την έκρηξη που σημειώθηκε στο κτίριο της έδρας της, στο κέντρο της Πόλης του Μεξικού, αυξήθηκε σε 32.

Σύγχυση και χάος επικράτησε μετά την έκρηξη στο κτίριο, από την οποία τραυματίστηκαν άλλοι τουλάχιστον 100 άνθρωποι.

Η έκρηξη χαρακτηρίζεται σοβαρό πλήγμα για την Πεμέξ, τη στιγμή μάλιστα που ο νέος πρόεδρος της χώρας αναζητεί ξένους επενδυτές για αυτήν.

Προηγούμενος απολογισμός έκανε λόγο για 25 νεκρούς.

«Ένα μοιραίο συμβάν όπως το χθεσινό δεν μπορεί να εξηγηθεί σε λίγες ώρες. . . δεν θα κάνουμε υποθέσεις», είπε ο Λοσόγια.

Ένας κυβερνητικός αξιωματούχος, που ζήτησε να μην κατονομαστεί, είπε νωρίτερα ότι οι πρώτες ενδείξεις καταδεικνύουν πως υπήρξε έκρηξη ενός καυστήρα αερίου, αλλά τόνισε πως ακόμα αυτό δεν έχει επιβεβαιωθεί.

Σύμφωνα με τον Λοσόγια τέσσερις όροφοι υπέστησαν ζημιές από την έκρηξη και ότι υπό κανονικές συνθήκες, σε αυτούς εργάζονται 200 ως 250 άνθρωποι, από τους συνολικά 10.000 εργαζόμενους στην έδρα της Πεμέξ, έναν ουρανοξύστη 50 και πλέον ορόφων.

«Μέχρι τώρα, έχουμε 32 θύματα: 12 άνδρες και 20 γυναίκες», δήλωσε ο Λοσόγια σε συνέντευξη Τύπου. Πρόσθεσε ότι το έργο των σωστικών συνεργείων για την αναζήτηση και άλλων πιθανών θυμάτων συνεχίζεται.

Η εταιρεία συνεχίζει κανονικά τη λειτουργία της, πρόσθεσε ο επικεφαλής της.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.