Από φτώχεια απειλούνται πάνω από 1,5 εκατομμύριο πολίτες στην Αυστρία

Ο αριθμός έχει μειωθεί μέσα στα προηγούμενα δέκα χρόνια κατά 187.000


ΚΟΣΜΟΣ
23:30
26/04/2019
Από φτώχεια απειλούνται πάνω από 1,5 εκατομμύριο πολίτες στην Αυστρία
8
loading

Πάνω από 1,5 εκατομμύριο, συγκεκριμένα 1.512.000 (ποσοστό 17,5% του συνολικού πληθυσμού της χώρας), ήταν ο αριθμός των ανθρώπων στην Αυστρία οι οποίοι το 2018 διακινδύνευαν από φτώχεια η περιθωριοποίηση, όπως καταγράφουν τα νέα στοιχεία της Αυστριακής Στατιστικής Υπηρεσίας που ανακοινώθηκαν σήμερα.

Όπως αναφέρεται σχετικά, ο αριθμός έχει μειωθεί μέσα στα προηγούμενα δέκα χρόνια κατά 187.000 πρόσωπα, ενώ οι άνθρωποι που διατρέχουν τον μεγαλύτερο κίνδυνο φτώχειας και κοινωνικής περιθωριοποίησης είναι οι για μακρό χρονικό διάστημα άνεργοι, οι αλλοδαποί, οι πολύτεκνες οικογένειες, όπως και πρόσωπα σε μονογονεϊκή οικογένεια.

Η «Ευρωπαϊκή Στρατηγική 2020» διατυπώνει ως κεντρικό στόχο στον κοινωνικό τομέα την κατά 20 εκατομμύρια μείωση στην Ευρωπαϊκή Ένωση του αριθμού των ανθρώπων οι οποίοι απειλούνται από φτώχεια ή κοινωνική περιθωριοποίηση, που σημαίνει αναλογικά για την Αυστρία μία μείωση κατά 235.000.

Από τους 1.699.000 (ποσοστό 20,6% στο σύνολο του πληθυσμού) που διακινδύνευαν το 2008 στην Αυστρία από φτώχεια και περιθωριοποίηση, στο 1.512.000 (ποσοστό 17,5%) το 2018, έχει επιτευχθεί έως σήμερα μία μείωση κατά 187.000 πρόσωπα.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

8
σχόλια
 1. avatar Ειναι οι ΤΟΥΡΚΟΙ ΜΕΤΑΝΑΔΤΕΣ

  Το εχουν κανει ΣΥΣΤΗΜΑ .να ΓΕΝΟΒΟΛΟΥΝ ..........ΙΑΣΩΝ !

 2. avatar Και για αυτό μάλλον θα φταίνε

  οι απανταχού κατατρεγμένοι παράτυποι-παράνομοι μετανάστες και πρόσφυγες πολέμου. Όχι η πολιτική λιτότητας που εφαρμόζεται καθολικά στην ΕΕ

 3. avatar Ειναι οι ΤΟΥΡΚΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ !

  Που βρήκαν τον τροπο να μην εργάζονται.και να απολαμβάνουν πλούσια ΕΠΙΔΩΟΜΑΤΑ γεννωντας πολλά ΠΑΙΔΙΑ ! ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ σήμερα στην ΑΥΣΤΡΙΑ ειναι εκστονταδες χιλιαδες μονο στην ΒΙΕΝΝΗ σήμερα ζουν πάνω απο 150 000 ΤΟΥΡΚΟΙ ! ΕΜια Τουρκικη οικογενεια με δυο παιδια Καθε ΜΗΝΑ παιρνει 2.900 ΕΥΡΩ ! Γιατί να εργασθεί? Αυτο τον τρόπο οι Τουρκοι στην Αυστρία τον εχουν κανει συστημα να γενοβολουν

  1. avatar Αυστριακός

   Εκτός απο Τούρκους υπάρχουν και κάποιοι Έλληνες.
   Και δεν δέχομαι διάψευση επειδή ζω εδώ. Καλό Πάσχα.

 4. avatar Lxi

  Σαχλαμαρες ειναι αυτα, γιατι η Αυστρια ειναι απο τις πλεον ευημερουσες χωρες στην Ευρωπη και οι κατοικοι της ειδικα στα χωριά ζουν μια χαρά και δεν τους λειπει τίποτα ενω δουλειά εχουν απαντες που θελουν να δουλεψουν και μάλιστα καλοπληρωμενη. Αυτά που γραφει το αρθρο πιθανον να αφορουν τους μεταναστες που οντως δεν ειναι και λιγοι ειδικα στις μεγαλες πολεις.!

  1. avatar Αυστριακός

   Γράφεις τις προσωπικές σου εμπειρίες?

   1. avatar innotrading

    Πιστεύω ότι σε χώρες με δείκτη ανεργίας 5% και κάτω όπως η Αυστρία δεν δουλεύεις είτε γιατί περνάς μια χαρά με τα επιδόματα είτε γιατί είσαι απόλυτα εξειδικευμένος σε κάτι, πυρηνικός φυσικός με ειδικότητα στο πόσο μεγάλο μπαμ κάνει μια πυρηνική κεφαλή, και δεν κάνεις κάποια άλλη δουλειά. Κατά τ' άλλα έρχομαι Τιρόλο την άλλη εβδομάδα για σνίτσελ για να τα μελετήσω από κοντά.

  2. avatar TreloKokori

   Έτσι είναι

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει