Περίπου 5.000 υποστηρικτές της αντιπολίτευσης διαδήλωσαν σήμερα στα Σκόπια, στο πλαίσιο των αντικυβερνητικών κινητοποιήσεων του συνασπισμού της αντιπολίτευσης υπό την «Σοσιαλδημοκρατική Ένωση» (SDSM) του Μπράνκο Τσερβένκοφσκι.

Η πορεία κατέληξε κοντά στο υπουργείο Εσωτερικών της ΠΓΔΜ (στο οποίο υπάγεται η αστυνομία) όπου οι ηγέτες της αντιπολίτευσης κατήγγειλαν το ρόλο της αστυνομίας κατά τη διάρκεια των επεισοδίων στη Βουλή, στις 24 Δεκεμβρίου του 2012.

Ο Μπράνκο Τσερβένκοφσκι ανέφερε ότι η ΠΓΔΜ, στα επτά χρόνια διακυβέρνησης του Νίκολα Γκρούεφσκι, μετατράπηκε σε «αστυνομοκρατούμενη χώρα», ενώ επανέλαβε το αίτημα για πρόωρες βουλευτικές εκλογές.

Η υπουργός Εσωτερικών της ΠΓΔΜ Γκορντάνα Γιανκούλοφσκα κατηγόρησε την αντιπολίτευση ότι διαδηλώνει κατά 12.000 αστυνομικών που αριθμεί η χώρα, οι οποίοι, όπως ανέφερε, εκτελούν αξιοπρεπώς τα καθήκοντά τους.

Υπενθυμίζεται ότι στις 24 Δεκεμβρίου του 2012, κατά τη συζήτηση για τον προϋπολογισμό της χώρας για το 2013, η ασφάλεια της Βουλής και αστυνομικοί απομάκρυναν βίαια τους βουλευτές της αντιπολίτευσης από το Κοινοβούλιο. Αμέσως μετά, η αντιπολίτευση, υπό το SDSM του Μπράνκο Τσερβένκοφσκι, αποχώρησε από τη Βουλή και ξεκίνησε αντικυβερνητικές διαδηλώσεις τόσο στα Σκόπια όσο και σε άλλες πόλεις της ΠΓΔΜ, ζητώντας, μεταξύ άλλων, πρόωρες βουλευτικές εκλογές.