Η πορτογαλική κυβέρνηση αποφάσισε να αναβάλει την ιδιωτικοποίηση μέρους της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, της χώρας, δήλωσε την Πέμπτη το βράδυ ο αρμόδιος υπουργός Μιγκέλ Ρέλβας.

«Περιμένουμε μια καλύτερη στιγμή για να το κάνουμε», δήλωσε ο Ρέλβας κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής συνέντευξης, υπενθυμίζοντας, ότι η σημερινή μη ευνοϊκή κατάσταση είναι απόρροια της απότομης πτώσης των διαφημιστικών εσόδων στον οπτικοακουστικό τομέα.

Ο υπουργός τονίζοντας ότι η κυβέρνηση, εργάζεται για αρκετούς μήνες σε σχέδιο για την ιδιωτικοποίηση ενός τμήματος της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης που αποτελείται από πολλά ραδιόφωνα και την τηλεόραση (RTP) επανέλαβε ότι το σχέδιο ιδιωτικοποίησης της τηλεόρασης, παραμένει καθώς περιλαμβάνεται στο κυβερνητικό πρόγραμμα.

«Η τηλεόραση που έχουμε σήμερα δεν μπορεί να κρατήσει τον δημόσιο χαρακτήρα της», είπε προσθέτοντας ότι η RTP θα πρέπει να γίνει «ανταγωνιστική» και ως εκ τούτου πρέπει να αναδιαρθρωθεί. «Η κυβέρνηση έχει έναν προϋπολογισμό ύψους 42 εκατομμυρίων ευρώ για την εκτέλεση αυτών των μεταρρυθμίσεων», δήλωσε ο κ. Ρέλβας.

Την Πέμπτη το βράδυ, η ιστοσελίδα της εφημερίδας Diario Economico ανέφερε, ότι η διοίκηση της δημόσιας τηλεόρασης ετοιμάζεται να απολύσει περίπου 620 άτομα το 2013 και το ένα τέταρτο των εργαζομένων της το 2014.

Ερωτηθείς σχετικά με αυτές τις πληροφορίες, ο υπουργός δεν τις επιβεβαίωσε, αλλά είπε ότι η αναδιάρθρωση θα είναι «φιλόδοξη, απαιτητική και επίπονη».