Θέσεις ισλαμιστών στο βόρειο Μάλι στην πόλη Ανσόνγκο έπληξαν γαλλικά αεροσκάφη. «Κατά τη διάρκεια της νύχτας που πέρασε αεροσκάφη του γαλλικού στρατού επιτέθηκαν με επιτυχία σε θέσεις των ισλαμιστών στην Ανσόνγκο και κοντά στην πόλη αυτή. Αυτά είναι πολύ συγκεκριμένα πλήγματα που προκάλεσαν ζημιές στον εχθρό», δήλωσε αξιωματούχος του στρατού του Μάλι στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, καταστράφηκαν επίσης βάσεις που βρίσκονται στο χωριό Σέινα Σονράι, σε απόσταση πέντε χιλιομέτρων από την Ανσόνγκο.

Η πληροφορία αυτή επιβεβαιώθηκε από πηγή της ασφάλειας του Νίγηρα, η οποία επικαλέστηκε ταξιδιώτες που μετέβησαν σήμερα στη χώρα από αυτήν την περιοχή: «Οι δύο κύριες βάσεις των ισλαμιστών στην Ανσόνγκο καταστράφηκαν από αεροσκάφη των γαλλικών δυνάμεων» όπως και μια αποθήκη όπλων και καυσίμων, σύμφωνα με την πηγή αυτή.

Η Ανσόνγκο, πόλη νότια της Γκάο (μιας από τις κύριες πόλεις του βορείου Μάλι, την οποία έχουν καταλάβει οργανώσεις ενόπλων ισλαμιστών), βρίσκεται στο δρόμο που οδηγεί στα σύνορα με τον Νίγηρα, τα οποία απέχουν περίπου εκατό χιλιόμετρα από εκεί.

Περισσότεροι από 2.000 στρατιώτες από το Τσαντ και 500 από τον Νίγηρα αναπτύσσονται στο Ουάλαμ στον Νίγηρα, κοντά στα σύνορα με το Μάλι.

Αυτοί θα αναλάβουν να ανοίξουν έναν νέο δρόμο για την εκδίωξη των ενόπλων ισλαμιστών που έχουν καταλάβει το βόρειο Μάλι, στο πλαίσιο της αφρικανικής δύναμης επέμβασης, υπό την εντολή του ΟΗΕ, που θα επιφορτιστεί να πάρει κάποια στιγμή την σκυτάλη από τον γαλλικό στρατό στο Μάλι, σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές.