Stilt House το λένε και είναι μία από τις 17 μοντέρνες κατοικίες που σχεδίασε ο σημαντικός αυστριακός αρχιτέκτονας Ρίτσαρντ Νόιτρα το 1966 σε έναν λόφο του Λος Άντζελες.

Ή, σωστότερα, εκτός λόφου, καθώς η κατασκευή είναι στον αέρα και πατάει στη γη μέσω πασσάλων!

Αριστούργημα μοντερνισμού άλλοτε, το σπίτι των 167 τετραγωνικών μέτρων φιλοξενεί δύο κρεβατοκάμαρες και δύο μπάνια, διατηρώντας ακόμα τα περισσότερα από τα αυθεντικά χαρακτηριστικά του Νόιτρα, όπως το σήμα-κατατεθέν του, τα τεράστια ανοίγματα για θέα που δεν χορταίνεται.

Το Stilt House έχει εκσυγχρονιστεί πλέον, διαθέτοντας άπειρες λύσεις έξυπνης τεχνολογίας, ίντερνετ των πραγμάτων και πρωτοποριακές συσκευές. Και ό,τι άλλο θα περίμενε εξάλλου να βρει κανείς σε ένα σπίτι που πωλείται έναντι 1,37 εκατ. ευρώ!

Αυτό που κλέβει ωστόσο την παράσταση παραμένει αναλλοίωτο από τα χρόνια του Νόιτρα: η υποβλητική θέα στο καλιφορνέζικο τοπίο. Τίποτα δεν μπορεί να συγκριθεί με το φυσικό κάλλος, προφανώς.

Ως ένα ζωντανό κομμάτι αρχιτεκτονικής ιστορίας, η δημιουργία του Νόιτρα έχει παίξει πολύ σε σινεμά και τηλεόραση και έχει αποθεωθεί στα αρχιτεκτονικά περιοδικά του καιρού του.