Όσοι πιστεύουν ότι το Bungee jumping είναι ένα από τα πιο ακραία χόμπι που υπάρχουν, πιθανότατα αγνοούν το «Rooftopping».

Πρόκειται για ένα περίεργο χόμπι που συναντά κανείς σε πόλεις με ουρανοξύστες και μπορεί να προκαλέσει καρδιακή προσβολή σε όσους έχουν έστω και ελάχιστη υψοφοβία.

Λάτρης της συγκεκριμένης δραστηριότητας είναι ο φωτογράφος Tom Ryaboi, ο οποίος φτάνει στα όρια για να τραβήξει μια εικόνα. Ο Ryaboi ανεβαίνει στις οροφές ουρανοξυστών, στέκεται στην άκρη της στέγης, χωρίς κανένα μέσο ασφαλείας και τραβάει φωτογραφίες που προκαλούν ζάλη ή «μαγεύουν»- εξαρτάται από τη λήψη.

Ο 28χρονος έχει «επισκεφτεί» πάνω από 100 κτίρια στο Τορόντο του Καναδά από τα οποία έχει τραβήξει πλήθος εικόνων. Κάποιες από αυτές, απεικονίζουν την πόλη και δείχνουν πανέμορφες και κάποιες άλλες απλά το έδαφος, προκαλώντας ζάλη από το ύψος που βρίσκονταν ο εικονολήπτης.

«Είναι εθιστικό και πάντα ψάχνω για μια ψηλότερη οροφή στην πόλη. Αλλά εξακολουθώ να αισθάνομαι το δέος όταν φτάνω στην κορυφή και αισθάνομαι τον αέρα. Είναι απλά μια έκρηξη αδρεναλίνης», λέει ο Ryaboi.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι η πρόσβαση στις οροφές των κτιρίων, δεν είναι πάντα εύκολη υπόθεση. Όσοι το επιχειρούν, πρέπει να αποφύγουν τους άντρες της ασφάλειες και τις κάμερες ασφαλείας. «Προσπαθώ να περνώ όσο πιο απαρατήρητος γίνεται» εξηγεί ο Ryaboi. «Σε ένα κτίριο με γραφεία ντύνομαι σαν να δουλεύω εκεί, σε μια τοποθεσία που κατασκευάζεται, ντύνομαι σαν εργάτης».

Δείτε χαρακτηριστικές εικόνες του Tom Ryaboi, σε μερικές από τις οποίες διακρίνεται και ο ίδιος, καθώς και ένα time lapse βίντεο που δημιούργησε ο ίδιος…