Ο εξοπλισμός του ερευνητικού σταθμού Progress στην Ανταρκτική υπέστη μερικές ζημιές, όταν κομμάτια πάγου και θραύσματα ενός παγετώνα τα οποία αποκολλήθηκαν έπεσαν στην ακτή, εκεί που βρίσκονται οι εγκαταστάσεις του ρωσικού και κινεζικού ερευνητικού σταθμού.

«Σημειώθηκε μια μετάπτωση πάγου από τον κινούμενο παγετώνα Ντολκ, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένα μεγάλο κύμα, το οποίο με την σειρά του προκάλεσε κινητικότητα στους πάγους που επέπλεαν, αλλά και στα μεγάλα παγόβουνα που κατέληγαν ως τις ακτές που βρίσκονται οι σταθμοί, συνέπεια να φθάσουν στην ακτή μεγάλες ποσότητες πάγου και θραύσματα από τα παγόβουνα. Στον σταθμό Progress της ρωσικής αποστολής υπέστη ζημιές ένα αγωγός μήκους 70 μέτρων με μεταλλικά στηρίγματα» αναφέρει στην ανακοίνωση που εξέδωσε το ρωσικό επιστημονικό και ερευνητικό ινστιτούτο Αρκτικής και Ανταρκτικής.

Η ομάδα της αποστολής εργάζεται για να επισκευάσει τις ζημιές και να αποκαταστήσει τις βλάβες που υπέστη ο εξοπλισμός, η ανακοίνωση του ρωσικού ινστιτούτου , επισημαίνοντας ότι «εξαιτίας του ίδιου περιστατικού, ζημιές υπέστη και ο εξοπλισμός του κινεζικού σταθμού Zong San, καθώς παρασύρθηκαν όλα τα κοντέϊνερ και άλλα αντικείμενα, ενώ τέσσερα κοντέινερ έπεσαν στο νερό».

Ο σταθμός Progress της ρωσικής επιστημονικής αποστολής λειτουργεί επί εικοσιτετράωρου βάσεως και βρίσκεται στις ακτές του κόλπου Πριούντς.