«Η νεολαία του γερμανικού Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος της Γερμανίας (CDU) εξέλεξε νέο πρόεδρο, τον Τίλμαν Κούμπαν, έναν συντηρητικό δικηγόρο. Με αυτόν, η νεολαία της κόμματος στρέφεται αισθητά προς τα δεξιά», γράφει σήμερα η Handelsblatt.

«Ο Τίλμαν Κούμπαν διέσχισε 22.000 χιλιόμετρα τις περασμένες εβδομάδες και έχασε 6 κιλά κατά την προεκλογική του εκστρατεία και όπως λέει αστειευόμενος ο 31χρονος νεαρός πολιτικός ο οποίος εξελέγη με 63% “και μόνο γι αυτό άξιζε τον κόπο”».

Η γερμανική εφημερίδα υπενθυμίζει, όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, ότι «η εκλογή κατέστη αναγκαία διότι ο πρώην πρόεδρος της Χριστιανοδημοκρατικής Νεολαίας, ο Πάουλ Τσίμιακ, εξελέγη γενικός γραμματέας του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος. Σε μια φάση κατά την οποία το συντηρητικό κόμμα επανατοποθετείται πολιτικά, η εκλογή του Τ. Κούμπαν συγκεντρώνει την προσοχή διότι με αυτόν η νεολαία στέφεται σαφώς προς τα δεξιά. Ο Κούμπαν έχει επικρίνει επανειλημμένα στο παρελθόν τη μεταναστευτική πολιτική της καγκελαρίου Μέρκελ. Αμέσως μάλιστα μετά την εκλογή του, ο Κούμπαν ζήτησε να δοθεί ένα υπουργείο στον (σ.σ. υπερσυντηρητικό) Φρίντριχ Μερτς, τον ανθυποψήφιο της Άνεγκρετ Κραμπ-Κάρενμπαουερ για την προεδρία του κόμματος, από την οποία όμως έχασε».

«Στην ομιλία του προς τους εκλεγμένους αντιπροσώπους της Νεολαίας ο Κούμπαν διεκήρυξε την πίστη του προς τις συντηρητικές αξίες, στηλίτευσε τα “δώρα προς τους συνταξιούχους” που προτείνει το Σοσιαλδημoκρατικό Κόμμα της Γερμανίας (SPD), ενώ είπε πως προτιμά να εκφράζει με σαφήνεια τις απόψεις του στο κόμμα για τα υποτιθέμενα (προσωρινά πολιτικά) οφέλη αντί (να ασχολείται) με θέματα του μέλλοντος», αναφέρει η Handelsblatt.