Την κατάσταση που επικρατεί στη Συρία και το θέμα του χημικού οπλοστασίου της Δαμασκού συζήτησαν στο Αμάν της Ιορδανίας ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου και ο βασιλιάς Αμπντάλα ΙΙ της Ιορδανίας. Η είδηση μεταδόθηκε σήμερα από το ισραηλινό ραδιόφωνο, επικαλούμενο επίσημες πηγές, χωρίς να αναφερθεί στην ημερομηνία της συνάντησης.

Σύμφωνα με το ραδιόφωνο, ο ισραηλινός πρωθυπουργός συζήτησε με το βασιλιά της Ιορδανίας το θέμα του χημικού οπλοστασίου του καθεστώτος της Συρίας.Εκπρόσωπος της προεδρίας της ισραηλινής κυβέρνησης δεν διέψευσε, ούτε και επιβεβαίωσε την πληροφορία.

«Το Ισραήλ και η Ιορδανία έχουν πολλά κοινά συμφέροντα και ανησυχούν για την επιδείνωση της κατάστασης στη Συρία», δήλωσε από την πλευρά του ο υπουργός Στρατηγικών Υποθέσεων Μοσέ Γιααλόν, χωρίς να επιβεβαιώσει τη συνάντηση Νετανιάχου-Αμπντάλα ΙΙ.

Ο ισραηλινός πρωθυπουργός και άλλοι αξιωματούχοι του Ισραήλ έχουν εκφράσει επανειλημμένως την ανησυχία τους για το χημικό οπλοστάσιο της Δαμασκού. «Μαζί με τη διεθνή κοινότητα, παρακολουθούμε από κοντά τις εξελίξεις στη Συρία που έχουν σχέση με τα αποθέματα χημικών όπλων. Θεωρούμε ότι τα όπλα αυτά δεν πρέπει να χρησιμοποιηθούν και δεν πρέπει να πέσουν στα χέρια τρομοκρατικών στοιχείων», δήλωσε πρόσφατα ο Μπενιαμίν Νετανιάχου.