Θύμα φονικής επίθεσης από συγκρατούμενό του έπεσε μέσα στο κελί του ένας 59χρονος άνδρας σε φυλακή της Οκλαχόμα, στις ΗΠΑ, στις 11 Ιανουαρίου, σύμφωνα με αξιωματούχους, με την επίθεση αυτή να εκτιμάται ότι σχετίζεται με το ειδεχθές έγκλημα για το οποίο είχε καταδικαστεί.

Ο Άντονι Πάλμα καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη πριν από δύο χρόνια για μία υπόθεση δολοφονίας ενός 8χρονου κοριτσιού το 1997, του οποίου το πτώμα δε βρέθηκε ποτέ. Το θύμα ζούσε πολύ κοντά στο σπίτι του Πάλμα όταν εξαφανίστηκε. Μετά από χρόνια που η υπόθεση παρέμενε μυστήριο, το DNA «μίλησε» και έδειξε ως ένοχο τον Πάλμα, ο οποίος καταδικάστηκε για απαγωγή, σεξουαλική επίθεση και δολοφονία του κοριτσιού.

Ο Πάλμα δεν αποκάλυψε ποτέ πού έθαψε το πτώμα του κοριτσιού και η οικογένειά του ήλπιζε πως κάποια στιγμή θα έδινε αυτήν την πληροφορία. Ωστόσο, δεν πρόλαβε: ο συγκρατούμενός του, ο 35χρονος Ρέιμοντ Πιλάντο, του επιτέθηκε άγρια με αιχμηρό αντικείμενο, σκοτώνοντάς τον. Ο Πιλάντο έχει καταδικαστεί σε πολλάκις ισόβια για δολοφονία, μεταξύ άλλων.

Αν και τα κίνητρα του δράστη δεν έχουν γίνει γνωστά, σωφρονιστικοί υπάλληλοι πιστεύουν πως έχουν να κάνουν με τη φύση του εγκλήματος για το οποίο καταδικάστηκε ο Πάλμα.

«Αυτοί που φυλακίζονται για επιθέσεις σε παιδιά, είναι οπωσδήποτε πιο ευάλωτοι», εξήγησε ο εκπρόσωπος των σωφρονιστικών, Ματ Έλιοτ, μιλώντας στη New York Post.

Πάντως, η μητέρα του κοριτσιού, Σάμπνον Χέιζεν, δεν το βάζει κάτω και ελπίζει πως κάποια στιγμή θα μάθει πού βρίσκεται η σορός του παιδιού της.