Τι συζήτησαν Μέι και Μέρκελ για πιθανή καθυστέρηση του Brexit

Είχαν συνάντηση στο Σαρμ Ελ Σέιχ της Αιγύπτου


ΚΟΣΜΟΣ
13:48
25/02/2019
Τι συζήτησαν Μέι και Μέρκελ για πιθανή καθυστέρηση του Brexit
loading

Στη συνάντηση που είχε η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ στο περιθώριο της συνόδου κορυφής της ΕΕ με τις χώρες του Αραβικού Συνδέσμου στην Αίγυπτο αναφέρθηκε και η πιθανότητα παράτασης της ισχύος του Άρθρου 50.

Όπως ωστόσο ξεκαθάρισε Βρετανός κυβερνητικός αξιωματούχος, δεν έγινε ουσιαστική συζήτηση πάνω σε αυτό.

«Δεν ήταν κάτι που έθιξε η πρωθυπουργός» πρόσθεσε ο αξιωματούχος απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφων για το αν συζητήθηκε πιθανή καθυστέρηση του Brexit και συμπλήρωσε ότι η Μέι, αν τη ρωτούσαν, θα απαντούσε ότι η παράταση δεν είναι κάτι που θέλει να κάνει.

Ο αξιωματούχος σημείωσε επίσης, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ότι το θέμα αυτό δεν βρέθηκε στο επίκεντρο των συνομιλιών που είχαν οι δύο επικεφαλής κράτους στο περιθώριο της συνόδου κορυφής ΕΕ/Αραβικού Συνδέσμου στο Σαρμ ελ Σέιχ.

«Ήταν μια καλή συνομιλία, μια ευκαιρία για την πρωθυπουργό να ενημερώσει την καγκελάριο, να μιλήσει για την εβδομάδα που έχουμε μπροστά μας και για τη δήλωση που θα κάνει αύριο στο κοινοβούλιο της Βρετανίας» κατέληξε.

Προσπαθώντας πάντως να κερδίσει χρόνο, η Τερέζα Μέι μετακίνησε «μέχρι τις 12 Μαρτίου» την ψηφοφορία στην Βουλή των Κοινοτήτων επί της συμφωνίας για το Brexit, ελπίζοντας ότι έτσι θα έχει περισσότερο χρόνο για να επιχειρήσει να επαναδιαπραγματευτεί το κείμενο στο οποίο κατέληξε έπειτα από πολύμηνες διαπραγματεύσεις με τις Βρυξέλλες.

(φωτογραφία αρχείου)

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει