Οι μετανάστες είναι τα πρώτα θύματα της κρίσης

Τι αναφέρει μελέτη του ΟΟΣΑ


ΚΟΣΜΟΣ
16:15
03/12/2012
Οι μετανάστες είναι τα πρώτα θύματα της κρίσης
3
loading

Η οικονομική κρίση πλήττει σκληρότερα τους μετανάστες από τους αυτόχθονες λαούς, κυρίως στις χώρες που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της όπως η Ιρλανδία, η Ισπανία ή η Ιταλία, σύμφωνα με μια μελέτη του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) που δόθηκε στη δημοσιότητα σήμερα στο Παρίσι.

Στις χώρες αυτές «οι μετανάστες έχουν πληγεί με δυσανάλογο τρόπο από την ανεργία», σύμφωνα με τη μελέτη «Οι δείκτες του ΟΟΣΑ για την ένταξη των μεταναστών 2012».

«Αυτό οφείλεται εν μέρει στο γεγονός ότι έχουν υπερβολική παρουσία στους τομείς που πλήττονται σκληρά από την κρίση, καθώς και στις πιο ευάλωτες ομάδες στην αγορά εργασίας, όπως οι νέοι και τα πρόσωπα με χαμηλή εκπαίδευση», σύμφωνα με τον ΟΟΣΑ.

Όμως δεν γλίτωσαν ούτε οι ξένοι που είναι εγκατεστημένοι σε άλλες χώρες του ΟΟΣΑ. Συνολικά, το μέσο ποσοστό ανεργίας των μεταναστών έφτασε στο 11,9% το 2010, καταγράφοντας αύξηση σε δέκα χρόνια (+2,7 μονάδες) πολύ ταχύτερη απ' ό,τι μεταξύ του αυτόχθονα πληθυσμού (+1 μονάδα).

Στην ίδια περίοδο, η κρίση έσπρωξε τους κατοίκους των φτωχότερων χωρών προς τις 34 χώρες του ΟΟΣΑ.

Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, μέσα σε δέκα χρόνια, ο αριθμός των ξένων που έχουν εγκατασταθεί στις χώρες του ΟΟΣΑ αυξήθηκε κατά ένα τρίτο και έφτασε τα 110 εκατομμύρια, δηλαδή στο 9% του συνολικού πληθυσμού, διευκρινίζουν οι συντάκτες της μελέτης.

Η έκθεση αυτή, η οποία αποτελεί την «πρώτη σύγκριση που γίνεται στο σύνολο των χωρών του ΟΟΣΑ», χαιρετίζει τη Γερμανία, τη Δανία, τη Φινλανδία και τη Σουηδία, οι οποίες παρά την κρίση «κατέβαλαν αυτά τα τελευταία χρόνια πολυάριθμες προσπάθειες για να ενσωματώσουν τους μετανάστες στην αγορά εργασίας».

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

3
σχόλια
 1. avatar Antaios

  Θα πρότεινα να θεσπίσουμε ένα ειδικό επίδομα και να κάνουμε κι ένα αντιρατσιστικό συλλαλητήριο!!

  1. avatar jaz

   Ναι και να τους βαλουμε στα σπιτια μας να τους κανουμε και αερα!!!

 2. avatar S.O.A.D. 4

  Εννοείται, που να βρούνε λεφτά να ληστέψουν τώρα;

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει