Υπό κανονικές συνθήκες, οι ασημένιες πιατέλες του Λευκού Οίκου θα γέμιζαν με εξαιρετικά εδέσματα, πιθανώς γκουρμέ, φτιαγμένα από τα χέρια των καταξιωμένων σεφ της αμερικανικής προεδρίας.

Αλλά ελέω shutdown, της αναστολής δηλαδή των λειτουργιών της ομοσπονδιακής κυβέρνησης, καθώς Ντόναλντ Τραμπ και Δημοκρατικοί είναι στα χαρακώματα για θέματα χρηματοδότησης, οι πιατέλες γέμισαν χθες με… μπέργκερ, για να υποδεχτούν τους Clemson Tigers, νικητές κολεγιακού αμερικανικού πρωταθλήματος football.

Κάτω από το βλέμμα του Αβραάμ Λίνκολν, το πορτρέτο του οποίου κοσμεί την αίθουσα, το επίσημο δείπνο ήταν πολύ διαφορετικό από τα προηγούμενα, καθώς οι σεφ του Λευκού Οίκου είναι στα σπίτια τους, απλήρωτοι.

Σύμφωνα με το Reuters, ο ίδιος ο Αμερικανός πρόεδρος έκανε λόγο για «καταπληκτικό αμερικανικό φαγητό», που προσφέρθηκε στους επισκέπτες.

«Έχουμε πίτσες, 300 χάμπουργκερ, πολλές, πολλές τηγανητές πατάτες, όλα αγαπημένα μας φαγητά» είπε ο Ντόναλντ Τραμπ στους δημοσιογράφους, καθώς ένας εργαζόμενος στον Λευκό Οίκο άναβε τα κεριά.

«Θέλω να δω τι θα έχει μείνει εδώ όταν θα φύγουμε, γιατί δεν πιστεύω πως θα υπάρχουν και πολλά» είπε ο Αμερικανός πρόεδρος, πριν οι παίκτες γεμίσουν την αίθουσα και στη συνέχεια και τα πιάτα τους.

Το τωρινό shutdown είναι το μεγαλύτερο στην αμερικανική ιστορία, καθώς συνεχίζεται εδώ και 24 ημέρες. Ο Τραμπ θέλει να εξασφαλίσει χρηματοδότηση για την ανέγερση του τείχους στα σύνορα με το Μεξικό, απαιτώντας από το Κογκρέσο 5,7 δισεκατομμύρια δολάρια. Οι Δημοκρατικοί απορρίπτουν το αίτημά του.