Η αποτελεσματικότητα και η διακυβέρνηση της Πολιτικής Συνοχής στο ευρωπαϊκό επίπεδο απασχόλησε την τελευταία άτυπη υπουργική συνάντηση επί Κυπριακής Προεδρίας, η οποία έγινε στη Λευκωσία.

Στη συνάντηση, υπό την προεδρία του Κύπριου υφυπουργού για Ευρωπαϊκά Θέματα, Ανδρέα Μαυρογιάννη, τα κράτη-μέλη εξέφρασαν τις θέσεις τους στη βάση εγγράφου της Κυπριακής Προεδρίας, με τίτλο «Βελτιώνοντας την αποτελεσματικότητα και την προστιθέμενη αξία της πολιτικής συνοχής».

Ο Κύπριος υφυπουργός, σε δηλώσεις μετά το πέρας της συνάντησης, τόνισε τη σημασία που προσδίδει η Κυπριακή Προεδρία στην Πολιτική Συνοχής, η οποία είναι μια από τις πιο σημαντικές ευρωπαϊκές επενδυτικές πολιτικές. «Η Πολιτική Συνοχής μπορεί να πετύχει σημαντικά αποτελέσματα για τις περιφέρειες και για τους Ευρωπαίους πολίτες, ειδικά σε αυτές τις δύσκολες περιόδους, καθώς μπορεί να αυξήσει την προσβασιμότητα, να παρέχει προοπτική ανάπτυξης και δημιουργίας θέσεων εργασίας. Είναι επίσης μια πρακτική έκφραση αλληλεγγύης», επεσήμανε ο κ. Μαυρογιάννης.

Με βάση τη σημερινή συζήτηση, η Κυπριακή Προεδρία θα ετοιμάσει τα συμπεράσματα που θα παρουσιαστούν στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων στις 20 Νοεμβρίου.

Την Ελλάδα εκπροσώπησε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Ανάπτυξης, Σεραφείμ Τσόκας.