Μαχητές των Ταλιμπάν πυροδότησαν εκρηκτικά που είχαν τοποθετήσει σε υπόγεια στοά κάτω από ένα φυλάκιο του αφγανικού στρατού με αποτέλεσμα να σκοτωθούν πέντε στρατιώτες, δήλωσε αξιωματικός της αστυνομίας χθες Τετάρτη.

Άλλοι έξι στρατιώτες τραυματίστηκαν στην επίθεση, που έγινε την Τρίτη στην περιοχή Μαϊουάντ, στην επαρχία Κανταχάρ (νότια), διευκρίνισε ο Μοχάμαντ Άσραφ Ουαταντόστ, εκπρόσωπος της αστυνομίας στην περιοχή.

Ένας εκπρόσωπος των Ταλιμπάν, ο Κάρι Γιούσουφ Αχμάντι, δήλωσε ότι οι ισλαμιστές αντάρτες, που μάχονται για να ανατρέψουν την κυβέρνηση και να επιβάλλουν ξανά την δική τους ακραία εκδοχή του ισλαμικού νόμου μετά την ανατροπή του καθεστώτος τους το 2001, σκότωσαν και τραυμάτισαν 35 στρατιωτικούς και κατέστρεψαν μεγάλη ποσότητα όπλων και πυρομαχικών.

Εξάλλου, αφγανοί συνοριοφύλακες απέτρεψαν μια επίθεση εναντίον ιταλών στρατιωτικών, που είναι στρατιωτικοί σύμβουλοι των αφγανικών δυνάμεων, στην επαρχία Χεράτ (δυτικά), χθες Τετάρτη.

Ο Νουρουλάχ Καντρί, διοικητής της μονάδας που απέτρεψε την επίθεση, εξήγησε ότι δύο δράστες που είχαν παρεισφρήσει στις τάξεις της συνοριοφυλακής προσπάθησαν να σκοτώσουν τους Ιταλούς.

«Οι ιταλοί στρατιωτικοί είναι σώοι. Ο ένας από τους δράστες έπεσε νεκρός από τις σφαίρες (των συνοριοφυλάκων) και ο άλλος συνελήφθη», ανέφερε ο Καντρί.