O αυστραλός YouTuber που υπογράφει ως Wolfie6020 χρησιμοποιεί εδώ και καιρό το κανάλι του για να μας πει τα προφανή, γιατί είναι ανοησίες οι ισχυρισμοί των οπαδών της επίπεδης Γης δηλαδή.

Και καθώς έχει τον τρόπο του να κλείνει στόματα, σύντομα προσέλκυσε το ενδιαφέρον των «εχθρών» του. Ένας εκ των οποίων, ο επίσης YouTuber «Flat Out Hero», του έβαλε ένα στοίχημα, να αποδείξει δηλαδή πως μπορείς να πας από ένα σημείο Α σε ένα σημείο Β και ένα σημείο Γ μετά, επιστρέφοντας στο αρχικό Α, με την απόσταση μεταξύ των τριών να είναι ίση και οι στροφές σε κάθε σημείο γωνίας 90 μοιρών. Η αξία της πρόκλησης αποκρυσταλλώθηκε στα 100.000 δολάρια.

«Είναι αδύνατο, αλλά μην το πείτε στους ‘‘σφαιρούληδες’’ αυτό!», έγραφε καυστικά ο Flat Out Hero, «αυτό θα είναι το τελευταίο καρφί στο φέρετρο της σφαιρικής Γης και είμαι χαρούμενος που θα το καρφώσω εγώ». Ένα τέτοιο σχήμα είναι αδύνατο να σχεδιαστεί σε επίπεδη επιφάνεια, μόνο που στη σφαίρα παραείναι δυνατό, όπως θα μάθαινε ο Flat Out Hero με τον κακό τον τρόπο.

Ο Wolfie6020 σήκωσε το γάντι και μοιράστηκε το σχέδιο πτήσης του σε βίντεο που ανέβηκε στα τέλη Οκτωβρίου, έχοντας σήμερα 5,9 εκατ. προβολές. Η διαδρομή αρχίζει από τα Γκαλαπάγκος, πηγαίνει στον Κόλπο της Γουινέας στην Αφρική και από κει στον Βόρειο Πόλο και πίσω μετά στα Γκαλαπάγκος, με κάθε διαδρομή να κυμαίνεται στα 10.000 χιλιόμετρα.

Όλες οι προϋποθέσεις που έθεσε ο αντίπαλος τηρήθηκαν και «τώρα είναι ώρα να τηρήσεις το δικό σου μέρος της πρόκλησης και να μου πληρώσεις αυτά τα 100.000 δολάρια», τα μισά εκ των οποίων υποσχέθηκε να δώσει σε παιδιατρικό νοσοκομείο.

Πολλά μα-μου μετά, ο Flat Out Hero αποδέχτηκε πως η διαδρομή ήταν σωστή, είπε όμως πως τίποτα που πετάει δεν μπορεί να την εκτελέσει, εγείροντας τη μήνη των εκατομμυρίων που παρακολούθησαν τη μάχη τους.

Το ηθικό δίδαγμα της ιστορίας μας; Πως ξεγυμνώθηκαν για άλλη μια φορά οι ισχυρισμοί του πιο θεότρελου κινήματος του πλανήτη. Και πως δεν πρέπει ποτέ να βάζεις χρηματικό στοίχημα που δεν μπορείς να καλύψεις, αλίμονο…