Σε είκοσι μία συλλήψεις στον Καναδά οδήγησε η αστυνομική έρευνα για παιδική πορνογραφία. Εντοπίστηκαν εκατοντάδες χιλιάδες εικόνες με υλικό παιδικής πορνογραφίας σε περισσότερους από 100 ηλεκτρονικούς υπολογιστές και 1.000 cd, στο πλαίσιο της επιχείρησης «Snapshot», σύμφωνα με την αστυνομία του Καναδά.

Στη διάρκεια της έρευνας, που κράτησε μήνες, σώθηκε κι ένα 14χρονο αγόρι.

Η αστυνομία διευκρίνισε πως οι συλλήψεις δεν αφορούν κάποιο δίκτυο παιδικής πορνογραφίας αλλά πρόκειται για ξεχωριστές υποθέσεις.

Δεκαέξι από τους συλληφθέντες κατηγορούνται για πολλά εγκλήματα, ανάμεσά τους σεξουαλική κακοποίηση και διακίνηση υλικού παιδικής πορνογραφίας.

Με αφετηρία τον Ιούνιο, έξι ομάδες της αστυνομίας σε όλο τον Καναδά ταυτοποιούσαν υπόπτους που κατείχαν εικόνες παιδικής πορνογραφίας, τις οποίες διακινούσαν μέσω δικτύων.

Ο επικεφαλής της επιχείρησης είπε στους δημοσιογράφους πως οι περισσότερες φωτογραφίες αφορούσαν παιδιά κάτω των 12 ετών ενώ υπήρχαν και εικόνες με βρέφη και νήπια!

«Προσπαθούμε να αναγνωρίσουμε και να εντοπίσουμε κάθε παιδί σε κάθε φωτογραφία και βίντεο που βλέπουμε», πρόσθεσε, καθώς πολλές από τις φωτογραφίες δεν φαίνεται να είναι από άλλες χώρες.

Το 14χρονο αγόρι που σώθηκε ήταν θύμα κακοποίησης από ένα φίλο μέλους της οικογένειάς του για πέντε χρόνια…