Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 17 τραυματίστηκαν από έκρηξη που σημειώθηκε νωρίς σήμερα το απόγευμα σε ένα πρατήριο καυσίμων στα περίχωρα της Ρώμης, όπως ανακοίνωσε η πυροσβεστική υπηρεσία.

«Έκρηξη σε βενζινάδικο στη Σαλάρια. Ένας από τους πυροσβέστες πέθανε, καθώς και ένας από τους πολίτες. Ανείπωτη οδύνη», έγραψαν οι πυροσβέστες στον επίσημο λογαριασμό της υπηρεσίας στο Twitter.

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, μια πρώτη έκρηξη σημειώθηκε σε βυτιοφόρο που μετέφερε πετρέλαιο κίνησης. Μετά από περίπου είκοσι λεπτά, όταν οι πυροσβέστες είχαν φτάσει στο βενζινάδικο, στο εσωτερικό του βυτιοφόρου πραγματοποιήθηκε και δεύτερη έκρηξη, η οποία «τίναξε στον αέρα» και μετακίνησε κατά τουλάχιστο δέκα μέτρα πολλά από τα αυτοκίνητα που βρίσκονταν στην περιοχή.

Ο ένας από τους δύο νεκρούς είναι ένας πενηντάχρονος πυροσβέστης, ενώ το δεύτερο θύμα βρισκόταν μέσα στο αυτοκίνητό του, στην γωνία του πρατηρίου βενζίνης και το ΙΧ του πήρε φωτιά, κατά την δεύτερη, σφοδρότερη έκρηξη.

Στη Σαλάρια έσπευσαν πολλά ασθενοφόρα και ελικόπτερα για να μεταφέρουν τους τραυματίες στα νοσοκομεία της πρωτεύουσας. Η κυκλοφορία, στην οδό Σαλάρια έχει διακοπεί, ενώ πυροσβεστικές δυνάμεις έσπευσαν τόσο από την Ρώμη, όσο και από τις πόλεις του Ριέτι και του Μοντεροτόντο.