Στο Μπορντό της Γαλλίας εντοπίστηκαν ο βρετανός καθηγητής και η έφηβη μαθήτριά του που διέφυγαν στις 20 Σεπτεμβρίου, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία, διευκρινίζοντας ότι ο καθηγητής τέθηκε υπό προσωρινή κράτηση.

«Βρήκαμε το ζευγάρι στο κέντρο του Μπορντό», δήλωσε η ίδια πηγή, διευκρινίζοντας ότι η κατάσταση της υγείας της 15χρονης είναι «καλή».

Εναντίον του καθηγητή είχε εκδοθεί ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης. Πρόκειται για τον 30χρονο μαθηματικό Τζέρεμι Φόρεστ, ο οποίος είναι παντρεμένος. Αυτός αναχώρησε πριν από οκτώ ημέρες από τη Βρετανία για άλλον προορισμό στην Ευρώπη μαζί με την 15χρονη Μέγκαν Στάμερς.

Το ένταλμα σύλληψης εναντίον του εκδόθηκε για απαγωγή ανηλίκου, καθώς πήρε μαζί του την 15χρονη χωρίς την έγκριση των γονέων της, σύμφωνα με την βρετανική αστυνομία.

Σύμφωνα με τους ερευνητές της υπόθεσης, η Μέγκαν και ο καθηγητής της είχαν αναχωρήσει από το Σάσεξ με ένα μαύρο Φορντ Φιέστα.

Εικόνες από κάμερες ασφαλείας έδειχναν την έφηβη και τον καθηγητή να κρατιούνται χέρι-χέρι στο πορθμείο με το οποίο πέρασαν από το Ντόβερ στο Καλέ.