Νωρίς νωρίς ήρθε ο Άγιος Βασίλης για τους 16 εργαζόμενους της εταιρείας BenShot που κατασκευάζει καινοτόμα προϊόντα από γυαλί.

Ο συνιδιοκτήτης της εταιρείας που εδρεύει στο Ουινσκόνσιν, Ben Wolfgram, έκανε ένα πρωτότυπο δώρο Χριστουγέννων στους υπαλλήλους του, δίνοντάς τους από μια δωροκάρτα την οποία μπορούν να εξαργυρώσουν αγοράζοντας το όπλο που θέλουν.

«Θέλω να βεβαιωθώ ότι όλοι οι υπάλληλοι είναι ασφαλείς και χαρούμενοι. Ένα περίστροφο ήταν το τέλειο δώρο», δήλωσε με υπερηφάνεια ο εργοδότης στον τηλεοπτικό σταθμό WBAY, προσθέτοντας πως επέλεξε το συγκεκριμένο δώρο αντί χρημάτων γιατί ήθελε οι υπάλληλοί του να «πάρουν κάτι για τον εαυτό τους» και όχι να ξοδέψουν τα λεφτά πληρώνοντας λογαριασμούς.

Απαραίτητη προϋπόθεση για να πάρουν το δώρο τους είναι να περάσουν από σεμινάριο ασφαλούς χρήσης.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Appleton Post-Crescent, κάποιοι από τους υπαλλήλους δεν είχαν καμία απολύτως εμπειρία με όπλα. Δύο από αυτούς μάλιστα απέρριψαν αρχικά την πρόταση, αλλά το ξανασκέφτηκαν μετά το σεμινάριο που έκαναν.

«Σε ευχαριστούμε τόσο πολύ που μας ενθαρρύνεις να μην είμαστε θύματα, γιατί ποτέ δεν ξέρεις», δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό WISN 12 News η Chelsea Priest που εργάζεται στο τμήμα επικοινωνίας της BenShot. «Προφανώς βλέπετε στις ειδήσεις συνέχεια, να συμβαίνουν διάφορα και είναι τραγωδία που συμβαίνουν τέτοια πράγματα. Αλλά για τον Ben και την εταιρεία η ασφάλειά μας αποτελεί προτεραιότητα και πραγματικά είναι εκπληκτικό αυτό που κάνουν», πρόσθεσε.

Δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι πολλοί Αμερικανοί πιστεύουν πως η οπλοκατοχή θα αποτρέψει το έγκλημα και θα κάνει πιο ασφαλείς τους ανθρώπους. Η αλήθεια ωστόσο είναι διαφορετική καθώς οι έρευνες δείχνουν πως η εξάπλωση των όπλων έχει οδηγήσει στην αύξηση των κρουσμάτων βίας.

Τα περιστατικά άλλωστε τον τελευταίο καιρό είναι πολλά και τα θύματα ακόμα περισσότερα. Στις 8 Νοεμβρίου τουλάχιστον 12 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε μπαρ στο Thousand Oaks της Καλιφόρνια όταν ένας οπλισμένος άνδρας άνοιξε πυρ, ενώ στις 27 Οκτωβρίου 11 άνθρωποι έπεσαν νεκροί από τα πυρρά ενός άνδρα που εισέβαλε σε συναγωγή φωνάζοντας «Όλοι οι Εβραίοι πρέπει να πεθάνουν».

Ο Wolfgram, πάντως, πιστεύει πως η αγορά όπλων στο προσωπικό δεν πρόκειται να προκαλέσει οποιαδήποτε βία στον εργασιακό χώρο. «Όλο μας το προσωπικό πλέον είναι οπλισμένο. Νομίζω ότι αυτό είναι πολύ καλό», είπε στην Appleton Post-Crescent, προσθέτοντας: «Σκεφτήκαμε πως θα ήταν καλό για την ασφάλεια όλων να έχουν ένα όπλο στο σπίτι. Ως εταιρεία έχουμε προγραμματίσει εκδρομές σε πεδία σκοποβολής και άλλα τέτοια συναφή».