Τουλάχιστον δέκα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους την Πέμπτη στο Αμπιτζάν της Ακτής Ελεφαντοστού, εξαιτίας των κατολισθήσεων που προκλήθηκαν από τις καταρρακτώδεις βροχές.

«Έχουν αναφερθεί έντεκα θάνατοι», κυρίως γυναικών και παιδιών, είπε ο στρατηγός Φιάκρε Κιλί, διευθυντής της υπηρεσίας πολιτικής προστασίας. Από την άλλη πλευρά, ο έπαρχος της περιοχής, Σαμ Ετιασέ, έκανε λόγο για εννέα νεκρούς.

Κατολισθήσεις σημειώθηκαν κυρίως στις παραγκουπόλεις γύρω από το Αμπιτζάν όπου πολλοί άνθρωποι ζουν σε παραπήγματα στις πλαγιές ή στους πρόποδες λόφων. Πλημμύρες πάντως αναφέρθηκαν και σε άλλες συνοικίες, όπως το Αμπόμπο, το Ατομπάν και η πολυτελής Ριβιέρα όπου πλημμύρισαν πολλές βίλες. Στην περιοχή του Ντε Πλατό πολλές ξύλινες παράγκες παρασύρθηκαν από τα νερά και το μόνο που απέμεινε ήταν σανίδες και λαμαρίνες, ανάμεσα από τις οποίες μπορούσε κανείς να διακρίνει τα υπάρχοντα των κατοίκων.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.