Το σώμα του στην επιστήμη δώρισε ο πατέρας της πρωθυπουργού της Αυστραλίας Τζούλια Γκίλαρντ, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή το περασμένο Σάββατο σε ηλικία 83 ετών.

Στην αναγγελία του θανάτου του αναφέρθηκε ότι ο κ. Γκίλαρντ ήταν «ταπεινός» άνθρωπος και δεν επιθυμούσε να γίνει κηδεία, επειδή ήθελε να δωρίσει το σώμα του στην επιστήμη.

Γεννήθηκε στην Ουαλία της Μεγάλης Βρετανίας και μετανάστευσε στην Αυστραλία όταν η Τζούλια Γκίλαρντ ήταν 4 ετών. Εργάστηκε ως νοσοκόμος ψυχιατρικής κλινικής και από τη στιγμή που μετανάστευσε στην Αυστραλία έως σήμερα ήταν κάτοικος Αδελαΐδας.

«Ο πατέρας μου ήταν η πηγή της έμπνευσής μου. Με έμαθε ότι τίποτα στη ζωή δεν κερδίζεται χωρίς σκληρή δουλειά. Με έμαθε να πολεμώ με πάθος για το δίκιο, το Εργατικό Κόμμα και τον συνδικαλισμό. Πάνω απ’ όλα, όμως, με έμαθε να αγαπώ τη γνώση και μου εμφύτευσε την πίστη ότι μόνο μέσα από τη γνώση μπορεί ένας άνθρωπος να βελτιώσει τη ζωή του και τη ζωή των συνανθρώπων του», δήλωσε η πρωθυπουργός, που επέστρεψε στα καθήκοντά της, μετά από άδεια λίγων ημερών. «Θα μου λείπει πάντα» είπε η πρωθυπουργός.