Τι λέει σήμερα η Χίλαρι για τη σχέση του Μπιλ Κλίντον με τη Μόνικα Λεβίνσκι

Τι απαντά στην ερώτηση αν ο τότε πρόεδρος θα έπρεπε να έχει παραιτηθεί


ΚΟΣΜΟΣ
14:26
15/10/2018
Τι λέει σήμερα η Χίλαρι για τη σχέση του Μπιλ Κλίντον με τη Μόνικα Λεβίνσκι
loading

Είκοσι χρόνια μετά την αποκάλυψη της υπόθεσης, που είχε τότε αποκληθεί και «Monica-gate», η Χίλαρι Κλίντον δήλωσε πως η σχέση, που διατηρούσε το 1995-1996 ο σύζυγός της Μπιλ με την τότε ασκούμενη στον Λευκό Οίκο Μόνικα Λεβίνσκι, δεν αποτελούσε κατάχρηση εξουσίας και πως ο σύζυγός της είχε δίκιο να μην παραιτηθεί από τη θέση του προέδρου μετά το σκάνδαλο που προκλήθηκε.

Είκοσι χρόνια μετά, η υπόθεση που αποκαλύφθηκε το 1998 συζητείται και πάλι χάρη στο φεμινιστικό κίνημα #MeToo και διατυπώνονται ερωτήσεις για το αν είναι δυνατό να υπάρχει συναινετική σχέση παρά τη διαφορά στο στάτους ανάμεσα σ' έναν εν ενεργεία πρόεδρο και μία ασκούμενη.

Ορισμένοι, όπως η δημοκρατική γερουσιαστής Κίρστεν Γκίλιμπραντ, έχουν πει πως ο Μπιλ Κλίντον έπρεπε να είχε παραιτηθεί μετά την ψηφοφορία υπέρ της παραπομπής του που διεξήχθη στη Βουλή των Αντιπροσώπων -η οποία ελεγχόταν από τους Ρεπουμπλικανούς- για παρεμπόδιση της δικαιοσύνης και ψευδορκία. Η Γερουσία τον αθώωσε το 1999. Όμως χθες η Χίλαρι Κλίντον εξέφρασε στο CBS News τη διαφωνία της μ' αυτή τη θέση.

«Κατηγορηματικά όχι» απάντησε όταν ερωτήθηκε αν ο σύζυγός της θα έπρεπε να είχε παραιτηθεί. Ερωτηθείσα αν η σχέση αυτή αποτελούσε κατάχρηση εξουσίας η Κλίντον απάντησε «Όχι, όχι», επισημαίνοντας πως η Μόνικα Λεβίνσκι, που ήταν τότε 22 ετών, «ήταν ενήλικη» και πως «έγινε έρευνα».

Από την πλευρά της, η Μόνικα Λεβίνσκι, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, αφού για καιρό υποστήριζε πως η σχέση ήταν συναινετική, εξήγησε τον Φεβρουάριο, μιλώντας στο περιοδικό Vanity Fair, πως αρχίζει να αναθεωρεί αυτή την άποψη, εκτιμώντας πως η νεαρή ηλικία της τότε και η διαφορά στο στάτους ανάμεσα σ' αυτήν και τον πρόεδρο καθιστούν «συζητήσιμη» την ίδια την ιδέα της συναίνεσης.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει