Είκοσι χρόνια μετά την αποκάλυψη της υπόθεσης, που είχε τότε αποκληθεί και «Monica-gate», η Χίλαρι Κλίντον δήλωσε πως η σχέση, που διατηρούσε το 1995-1996 ο σύζυγός της Μπιλ με την τότε ασκούμενη στον Λευκό Οίκο Μόνικα Λεβίνσκι, δεν αποτελούσε κατάχρηση εξουσίας και πως ο σύζυγός της είχε δίκιο να μην παραιτηθεί από τη θέση του προέδρου μετά το σκάνδαλο που προκλήθηκε.

Είκοσι χρόνια μετά, η υπόθεση που αποκαλύφθηκε το 1998 συζητείται και πάλι χάρη στο φεμινιστικό κίνημα #MeToo και διατυπώνονται ερωτήσεις για το αν είναι δυνατό να υπάρχει συναινετική σχέση παρά τη διαφορά στο στάτους ανάμεσα σ’ έναν εν ενεργεία πρόεδρο και μία ασκούμενη.

Ορισμένοι, όπως η δημοκρατική γερουσιαστής Κίρστεν Γκίλιμπραντ, έχουν πει πως ο Μπιλ Κλίντον έπρεπε να είχε παραιτηθεί μετά την ψηφοφορία υπέρ της παραπομπής του που διεξήχθη στη Βουλή των Αντιπροσώπων -η οποία ελεγχόταν από τους Ρεπουμπλικανούς- για παρεμπόδιση της δικαιοσύνης και ψευδορκία. Η Γερουσία τον αθώωσε το 1999. Όμως χθες η Χίλαρι Κλίντον εξέφρασε στο CBS News τη διαφωνία της μ’ αυτή τη θέση.

«Κατηγορηματικά όχι» απάντησε όταν ερωτήθηκε αν ο σύζυγός της θα έπρεπε να είχε παραιτηθεί. Ερωτηθείσα αν η σχέση αυτή αποτελούσε κατάχρηση εξουσίας η Κλίντον απάντησε «Όχι, όχι», επισημαίνοντας πως η Μόνικα Λεβίνσκι, που ήταν τότε 22 ετών, «ήταν ενήλικη» και πως «έγινε έρευνα».

Από την πλευρά της, η Μόνικα Λεβίνσκι, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, αφού για καιρό υποστήριζε πως η σχέση ήταν συναινετική, εξήγησε τον Φεβρουάριο, μιλώντας στο περιοδικό Vanity Fair, πως αρχίζει να αναθεωρεί αυτή την άποψη, εκτιμώντας πως η νεαρή ηλικία της τότε και η διαφορά στο στάτους ανάμεσα σ’ αυτήν και τον πρόεδρο καθιστούν «συζητήσιμη» την ίδια την ιδέα της συναίνεσης.