Ένας ακόμη άνδρας, ο τέταρτος, πέθανε αφού δέχθηκε χτυπήματα στο κεφάλι στη διάρκεια μιας σειράς επιθέσεων εναντίον κυρίως αστέγων στην περιοχή του Λος Άντζελες τον προηγούμενο μήνα, μετέδωσαν χθες Τετάρτη τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Ο άνδρας, που δεν έχει ταυτοποιηθεί, δέχθηκε επίθεση την ώρα που κοιμόταν στη Σάντα Μόνικα στις 24 Σεπτεμβρίου. Πέθανε την Κυριακή, ανέφερε η εφημερίδα Los Angeles Times επικαλούμενη την αστυνομία.

Η αστυνομία συνέλαβε την προηγούμενη εβδομάδα τον Ράμον Εσκομπάρ, 47 ετών, που κατέφυγε στην Καλιφόρνια από το Τέξας αφού ανακρίθηκε για την εξαφάνιση δύο ανθρώπων στο Χιούστον, με την υποψία ότι επιτέθηκε εναντίον επτά ανδρών.

Ο Εσκομπάρ, που κατάγεται από το Ελ Σαλβαδόρ και έχει καταδικαστεί στο παρελθόν για κακουργήματα ενώ έχει απελαθεί επανειλημμένα από τις ΗΠΑ, αντιμετωπίζει τρεις κατηγορίες για ανθρωποκτονία, πέντε για απόπειρα ανθρωποκτονίας και τέσσερις για ληστεία, σύμφωνα με τις αρχές.

Ο Εσκομπάρ κατηγορείται ότι χτύπησε τρεις άστεγους στο Λος Άντζελες στις 16 Σεπτεμβρίου. Δύο από τους άνδρες, ο Μπράντον Ρίντουτ και ο Κέλβιν Ουίλιαμς, πέθαναν, ενώ ο τρίτος άνδρας υπέστη σοβαρά τραύματα, ανακοίνωσε το γραφείο του εισαγγελέα του Λος Άντζελες στις 26 Σεπτεμβρίου.

Ο ίδιος κατηγορείται επίσης ότι χτύπησε μέχρι θανάτου τον Στίβεν Κρους, το πτώμα του οποίου βρέθηκε κάτω από μια αποβάθρα της Σάντα Μόνικα στις 20 Σεπτεμβρίου, αλλά και ότι επιτέθηκε εναντίον πολλών ανδρών, κάποιοι από τους οποίους ήταν άστεγοι στη Σάντα Μόνικα και το Λος Άντζελες.

Οι αρχές επεσήμαναν, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ότι ο δράστης χτύπησε τα θύματά του με ένα μπαστούνι του μπέιζμπολ ή με έναν κόφτη.

Τώρα η αστυνομία σκοπεύει να ζητήσει από τον γενικό εισαγγελέα να απαγγείλει μία ακόμη κατηγορία για ανθρωποκτονία εναντίον του Εσκομπάρ.