Ο δήμαρχος της Οτάβας, που σάρωσε ανεμοστρόβιλος, προκαλώντας μεγάλες καταστροφές και περίπου 30 τραυματίες, είπε σήμερα ότι ορισμένες από τις πληγείσες συνοικίες μοιάζουν με «εμπόλεμη ζώνη».

Ο δήμαρχος Τζιμ Ουάτσον περιέγραψε, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησε ότι μετέβη από χθες το βράδυ στην κοινότητα Ντανρόμπιν στο δυτικό τμήμα της Οτάβας, μίας από τις δύο πλέον πληγείσες περιοχές μαζί με την κοινότητα Γκατινό, βόρεια της πρωτεύουσας, στην επαρχία του Κεμπέκ.

«Ήταν σαν να είχε πέσει βόμβα στη συνοικία (…). Έμοιαζε με σκηνικό από κινηματογραφική ταινία ή με εμπόλεμη ζώνη» επισήμανε, προσθέτοντας ότι η πόλη του δεν είχε βιώσει τέτοιας σφοδρότητας ακραία φαινόμενα από την χαλαζόπτωση του 1998 που κατέστρεψε τμήμα της.

«Υπάρχουν στην κυριολεξία δεκάδες και δεκάδες, τουλάχιστον 60 εξ όσων γνωρίζω, κατοικίες που καταστράφηκαν μερικώς».

«Πρόκειται για ένα από τα δύο ή τρία πλέον τραυματικά γεγονότα (στην ιστορία) της πόλης μας» συμπλήρωσε.

«Δεν έχω ξαναβιώσει τίποτα παρόμοιο καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής μου στην Οτάβα».

Περίπου 30 άνθρωποι τραυματίστηκαν από το πέρασμα του ανεμοστρόβιλου. Έξι τραυματίες νοσηλεύονται σε νοσοκομεία και δύο βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των μετεωρολόγων, οι άνεμοι ξεπέρασαν τα 200χλμ/ ώρα.

Περισσότερα από 200.000 νοικοκυριά στην περιοχή δεν είχαν ηλεκτρικό ρεύμα σήμερα το πρωί και οι αρχές προειδοποιούν ότι θα χρειαστούν ημέρες για μια επιστροφή στην κανονικότητα.

(φωτογραφία αρχείου)