Ο Μακρόν καλεί το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα να ξεκαθαρίσει τη θέση του

«Δεν μπορεί να υποστηρίζετε τη Μέρκελ και τον Όρμπαν ταυτόχρονα»


ΚΟΣΜΟΣ
9:23
07/09/2018
Ο Μακρόν καλεί το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα να ξεκαθαρίσει τη θέση του
loading

Να ξεκαθαρίσει τη θέση του ζητεί από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν ζήτησε από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, καλώντας το να επιλέξει μεταξύ της υποστήριξης της καγκελαρίου Μέρκελ ή του πρωθυπουργού της Ουγγαρίας Βίκτορ Ορμπάν.

Όπως γράφει το Spiegel και αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο Μακρόν ρωτήθηκε εάν θα μπορούσε να στηρίξει την υποψηφιότητα του Μάφρεντ Βέμπερ του ΕΛΚ στην υποψηφιότητά του για τη θέση του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Η Μέρκελ είναι «απολύτως στην πλευρά της προόδου» σχολίασε ο Γάλλος πρόεδρος. Το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα υποστήριξε όμως και την εθνικιστική πορεία του Όρμπαν. «Δεν μπορείτε επομένως να υποστηρίζετε και τη Μέρκελ και τον Όρμπαν ταυτόχρονα. Το ΕΛΚ πρέπει να διευκρινίσει τη θέση του, εναπόκειται στους συντηρητικούς να το διευκρινίσουν» πρόσθεσε.

«Πρέπει να υπερασπιζόμαστε το κράτος δικαίου παντού» υποστήριξε, αναφερόμενος στην Πολωνία και την Ουγγαρία. Ζήτησε επίσης σοβαρότητα από τις ΗΠΑ, υπογραμμίζοντας ότι κανείς δεν θα μπορεί πλέον να συνάπτει εμπορικές συμφωνίες, εάν η Ουάσιγκτον δεν σέβεται τη συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα.

Σύμφωνα με τον Γάλλο Πρόεδρο το δικαίωμα ασύλου δεν πρέπει να διαταράσσεται στην ΕΕ. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο έχει επίσης προβλήματα με τον Ιταλό υπουργό Εσωτερικών Ματέο Σαλβίνι. «Δεν πρέπει να ανεχτούμε καμία ασάφεια, πρέπει να βρούμε μια λύση για την Ιταλία και είμαι βέβαιος ότι ο ιταλικός λαός δεν είναι σε κάθε περίπτωση σύμφωνος με τους εκπροσώπους του» εκτίμησε ο Μακρόν.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει