Στην ανακοίνωση ότι οι επιχειρήσεις εναντίον των «τρομοκρατών» στο Σινά ήταν «απολύτως επιτυχημένες» και θα συνεχιστούν, προέβη σήμερα ο αιγυπτιακός στρατός.

Οι επιχειρήσεις των ενόπλων δυνάμεων και των μονάδων του υπουργείου Εσωτερικών με την υποστήριξη αεροπορικών δυνάμεων ξεκίνησαν το απόγευμα της Τρίτης μετά την επίθεση που είχε σημειωθεί την Κυριακή στη μεθόριο με το Ισραήλ και η οποία στοίχισε τη ζωή σε 16 Αιγύπτιους συνοριοφύλακες.

Βασικός στόχος ήταν «να αποκατασταθεί ο έλεγχος και η ασφάλεια (στη χερσόνησο του Σινά) καταδιώκοντας τους ένοπλους τρομοκράτες»που βρίσκονταν στην περιοχή αυτή, προστίθεται στην ανακοίνωση.

Την ίδια στιγμή δεν δόθηκε ωστόσο καμία διευκρίνιση για το πού έγιναν οι επιχειρήσεις αυτές, ούτε αν υπήρξαν θύματα ή συλλήψεις. Στρατιωτική πηγή αλλά και η δημόσια τηλεόραση ανέφεραν νωρίς το πρωί ότι είκοσι άτομα σκοτώθηκαν τα ξημερώματα κατά το βομβαρδισμό που πραγματοποίησαν στρατιωτικά ελικόπτερα στο Σινά.

Η επίθεση αυτή είχε ως στόχο το χωριό Τούμαχ, στα βόρεια της χερσονήσου. Άλλοι αξιωματούχοι έκαναν λόγο για μια επιχείρηση στην πόλη Σέιχ Ζουάγιντ που δεν απέχει πολύ από το Τούμαχ.