Μια γυναίκα από τη Βρετανία δεν κρύβει την οργή της για την τυχαία ανακάλυψη πως η χρυσή βέρα των 18 καρατίων που φορούσε χρόνια και χρόνια στο δάχτυλό της ήταν ουσιαστικά μπρούτζινη.

Η 55χρονη πήγε πρόσφατα τη βέρα σε έναν κοσμηματοπώλη για να αλλάξει το μέγεθός της, όταν και έσπασε στην επεξεργασία και κατάλαβαν πως δεν ήταν χρυσή. Η γυναίκα δεν πείστηκε μάλιστα από τη δικαιολογία του κοσμηματοπώλη και την πήγε και σε έναν δεύτερο, μόνο και μόνο για να πάρει την ίδια απάντηση.

Το ζευγάρι είχε προμηθευτεί τις βέρες του από το γνωστό κατάστημα ηλεκτρονικού εμπορίου της Βρετανίας, Argos: «Είναι μια αξιοσέβαστη εταιρία», λέει εκείνη, «δεν έχει σημασία πόσο πλήρωσες ή από πού το αγόρασες, αν έχει πάνω σφραγίδα, τότε περιμένεις να είναι αυτό που λέει».

Λέει πάντως πως η Argos προσφέρθηκε να τους αποζημιώσει πλήρως και έστειλε κι ένα ιδιόχειρο απολογητικό σημείωμα. Εκείνη δεν κόπασε όμως, λέγοντας πως η εταιρία δεν έλαβε υπόψη της «τη συναισθηματική αξία» της βέρας που φορούσε για 14 ολόκληρα χρόνια: «η βέρα μου είναι άνευ αξίας, δεν επισκευάζεται και δεν μπορώ να τη φορέσω. Ήταν όλα ένα ψέμα. Νιώθω σαν να έχω χάσει ένα κομμάτι μου. Θα την άφηνα στην κόρη μου».

Εκπρόσωπος της Argos περιορίστηκε να σχολιάσει πως «ερευνούμε το θέμα με τον πελάτη»…