Την υπό όρους αποφυλάκισή της Μισέλ Μαρτέν, πρώην συζύγου και συνεργού του διαβόητου παιδεραστή Μαρκ Ντιτρού, αποφάσισε σήμερα βελγικό δικαστήριο.

Η 52χρονη Μαρτέν, η οποία καταδικάστηκε το 2004 σε 30 χρόνια κάθειρξη ως συνεργός του Ντιτρού, αλλά βρίσκεται στη φυλακή από το 1996 όταν η υπόθεση ήρθε στο φως της δημοσιότητας, πρόκειται να μεταφερθεί σε μοναστήρι, αλλά όχι σε περιοχές όπου ζουν οι οικογένειες των θυμάτων.

Το δικαστήριο ανακοίνωσε ότι θα μεταφερθεί στην περιοχή Μαλόν του κεντρικού Βελγίου και όχι στη Λιέγη στα ανατολικά ή σε μια επαρχία του Λουξεμβούργου, μετέδωσε το εθνικό πρακτορείο ειδήσεων Belga.

Στο παρελθόν η Μαρτέν είχε κάνει τρεις αποτυχημένες αιτήσεις αποφυλάκισης, ενώ οι γαλλικές αρχές είχαν απορρίψει το αίτημά της να μεταφερθεί σε μοναστήρι.

Ο Ντιτρού καταδικάστηκε σε ισόβια τον Ιούνιο του 2004 για την απαγωγή και τον βιασμό τη δεκαετία του 90 έξι ανήλικων κοριτσιών, τέσσερα εκ των οποίων πέθαναν. Η Μαρτέν καταδικάστηκε διότι βοήθησε τον Ντιτρού να απαγάγει και να βιάσει έξι κορίτσια, να δολοφονήσει δύο από αυτά και να αφήσει δύο οκτάχρονες να πεθάνουν από εγκατάλειψη την περίοδο 1995-96.

Ο Ντιτρού, που καταδικάστηκε σε ισόβια το 2004, παραμένει στη φυλακή και δεν αναμένεται να του δοθεί αναστολή.