Έφεση άσκησαν βέλγοι εισαγγελείς κατά της απόφασης αποφυλάκισης της πρώην συζύγου και συνεργού του καταδικασθέντος παιδεραστή και δολοφόνου Μαρκ Ντιτρού.

Η Μισέλ Μαρτέν, η οποία βρίσκεται στη φυλακή από το 1996 και έχει εκτίσει το μισό της 30ετούς ποινής κάθειρξης που της έχει επιβληθεί, θα αποφυλακιστεί υπό όρους. Δικαστήριο στη νότια πόλη Μονς αποφάσισε χθες υπέρ της αποφυλάκισής της και της μεταφοράς της σε μοναστήρι.

«Θεωρώ ότι υπάρχει νομικό πρόβλημα και αυτή τη στιγμή το αναλύουμε», είπε ο εισαγγελέας Κλοντ Μισό στο Ρeuters.
Η Μαρτέν αναμενόταν να αποφυλακιστεί εντός δύο εβδομάδων και να μεταφερθεί στο Μοναστήρι Κλαρίς στο Μαλόν, ένα χωριό που βρίσκεται σε απόσταση 60 χιλιομέτρων νοτιοανατολικά των Βρυξελλών. Ακόμα και αν το αίτημα του εισαγγελέα απορριφθεί, η Μαρτέν μπορεί να παραμείνει στη φυλακή για άλλες 30 μέρες όσο εκκρεμεί η δικαστική απόφαση επί της εφέσεως.

Ο Ντιτρού συνελήφθη το 1996 και αργότερα κρίθηκε ένοχος για την απαγωγή και τον βιασμό έξι κοριτσιών. Δύο από αυτά τα σκότωσε και δύο άλλα τα άφησε να πεθάνουν από ασιτία μέσα σε μια αυτοσχέδια φυλακή.

Η υπόθεση έχει προκαλέσει τρόμο στο Βέλγιο και η δικαστική απόφαση προκάλεσε την οργή των οικογενειών των θυμάτων και κυριάρχησε στα σημερινά πρωτοσέλιδα των μεγαλύτερων εφημερίδων της χώρας.

«Η αποφυλάκιση της ντροπής», γράφει με κόκκινα γράμματα σε μαύρο φόντο στο πρωτοσέλιδό της η γαλλόφωνη La Derniere Heure που φιλοξενεί και φωτογραφία της Μαρτέν, ενώ η Le Soir κάνει λόγο για μια «απαράδεκτη αποφυλάκιση».