Σοκάρει και διχάζει η απόφαση της Goldman Sachs για τις εργαζόμενες νέες μητέρες

Θα τις πληρώνει για να στέλνουν στο σπίτι το μητρικό γάλα όταν βρίσκονται σε επαγγελματικό ταξίδι


ΚΟΣΜΟΣ
4:21
22/08/2018
Σοκάρει και διχάζει η απόφαση της Goldman Sachs για τις εργαζόμενες νέες μητέρες
4
loading

Σοκ και δέος προκάλεσε ένα σχέδιο που ανακοίνωσε η τράπεζα επενδύσεων Goldman Sachs, σύμφωνα με το οποίο θα πληρώνει ώστε οι νέες μητέρες να στέλνουν το μητρικό τους γάλα στο σπίτι για το μωρό τους, όταν αυτές βρίσκονται σε επαγγελματικά ταξίδια. Κάποιοι θεωρούν οτι η κίνηση αυτή θα μπορούσε να πιέσει τις γυναίκες να συντομεύσουν την άδεια μητρότητας.

Η Goldman Sachs πιστεύει οτι η πρωτοβουλία αυτή θα επιτρέψει στις μητέρες να χαλαρώσουν στη διάρκεια των επαγγελματικών τους ταξιδιών. Ωστόσο κάποιες φιλανθρωπικές οργανώσεις υποστηρίζουν οτι το σχέδιο αυτό δεν πρέπει να «τιμωρεί» τις γυναίκες που επιλέγουν να μείνουν σπίτι κάνοντας χρήση της άδειας μητρότητας.

«Σε έναν πολιτισμό όπου ο χρόνος είναι χρήμα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί ώστε η νομιμότητα μιας τέτοιας επιλογής να είναι σεβαστή, και να μην υπονομεύεται από όλο και πιο περίτεχνες προσφορές υποστήριξης που έχουν σχεδιαστεί για να φέρουν πίσω στη δουλειά τις γυναίκες που μόλις έχουν γεννήσει» δήλωσε η εκπρόσωπος της Βρετανικής Συμβουλευτικής υπηρεσίας Εγκυμοσύνης στο Ίδρυμα Thomson Reuters.

Εν μέσω αυξανόμενης τα τελευταία χρόνια παγκόσμιας κατακραυγής για την ανισότητα των φύλων στο χώρο εργασίας –η οποία υπολογίζεται από την Παγκόσμια Τράπεζα ότι στοιχίζει στον κόσμο $160 τρισεκατομμύρια– κορυφαίες επιχειρήσεις αναλαμβάνουν δράση. Τεχνολογικοί γίγαντες όπως η Apple και το Facebook έχουν αρχίσει να πληρώνουν τις γυναίκες εργαζόμενές τους για να καταψύχουν τα ωάριά τους –προκειμένου να καθυστερήσουν τη μητρότητα– ενώ επιχειρήσεις όπως η Deloitte και η Microsoft έχουν επαναφέρει προγράμματα εργασίας για γυναίκες που σταματούν την σταδιοδρομία τους για να αναθρέψουν τα παιδιά τους.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (WHO) συστήνει τα νεογνά να θηλάζουν αποκλειστικά τους πρώτους έξι μήνες και στη συνέχεια να έχουν μια διατροφή σε συνδυασμό μητρικού γάλακτος και άλλων τροφίμων μέχρι τα δύο τους χρόνια.

Στην πράξη όμως, πολλές μητέρες αναγκάζονται να εγκαταλείψουν νωρίτερα το θηλασμό καθώς μία απαιτητική δουλειά μπορεί να είναι ένα σημαντικό εμπόδιο στην ανατροφή των παιδιών.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

4
σχόλια
 1. avatar Τακης556677

  Αντι να λενε κ ευχαριστώ που δίνει την δυνατότητα σε οσες επιθυμούν να στέλνουν το γαλα αντι να το κόβουν από τα μωρα, τους την λενε κ από πανω....

 2. avatar Ναι ναι…

  μία γυναίκα ή καριέρα θα κάνει ή οικογένεια και τα δύο πάρα πολύ δύσκολα συνδυάζονται και σε ένα από τα δύο υστερεί Και συνήθως αυτό το οποίο υστερεί είναι η οικογένεια.

 3. avatar Τζιμάκος

  Όποιος επιλέξει να δουλέψει στην Goldman Sachs, την Deloitte κ.α. τότε είναι λάθος να παραπονιέται. Αυτά συμβαίνουν όταν πας να κάνεις καριέρα σε μια εταιρεία αμφιβόλου ηθικής και δουλεύεις 16 ώρες τη μέρα αλλά μετά θες ελεύθερο χρονο και οικογένεια. Αυτό ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΙ! Μαζί με την καριέρα (και τα λεφτά) έρχεται πακέτο το στρες, κατάθλιψη και έμφραγμα. Καμία επιχείρηση δεν προσφέρει κάτι στον εργαζόμενο εαν δεν ωφελεί την ίδια.

 4. avatar τριαλαρο

  με κουριερ θα το στέλνουν?? Καλά και άμα φτάσει σφύρα μου.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει