Μια γυναίκα από την Ινδονησία καταδικάστηκε σήμερα σε φυλάκιση 18 μηνών, διότι παραπονέθηκε για τον θόρυβο που προερχόταν από το τέμενος στη συνοικία της, την ώρα του καλέσματος για την προσευχή, στην πιο πρόσφατη καταδικαστική απόφαση βάσει ενός αμφιλεγόμενου νόμου για τη βλασφημία.

Η Μεϊλιάνα, μια βουδίστρια κινεζικής καταγωγής που ζει στην Ινδονησία, κρίθηκε ένοχη για προσβολή του Ισλάμ, αφού ζήτησε από το τέμενος της περιοχής της να χαμηλώσει τον ήχο των μεγαφώνων απ’ όπου απευθύνεται προς τους πιστούς το κάλεσμα για προσευχή. Σύμφωνα με την ίδια, ο ήχος ήταν πολύ δυνατός κι «έκανε κακό» στα αυτιά της, όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο και αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Το δικαστήριο της πόλης Μεντάν, στη νήσο Σουμάτρα, έκρινε πως τα παράπονά της, πριν από δύο χρόνια, πυροδότησαν επεισόδια, με αποτέλεσμα να λεηλατηθούν πολλοί βουδιστικοί ναοί.

Οι συνήγοροι της κατηγορουμένης είπαν ότι θα ασκήσουν έφεση στην απόφαση, ενώ η Διεθνής Αμνηστία απηύθυνε έκκληση στη Δικαιοσύνη να ακυρώσει την καταδίκη.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.