Ένας από τους τέσσερις υποψήφιους για το χρίσμα των Δημοκρατικών για το αξίωμα του κυβερνήτη του Βερμόντ είναι τόσο νεαρός, που δεν έχει καν δικαίωμα ψήφου. Είναι ο 14χρονος Ίθαν Σόνενμπορν, ο οποίος θέλει να δει περισσότερους νέους να εμπλέκονται στην πολιτική.

«Νομίζω ότι οι πολίτες του Βερμόντ πρέπει να με πάρουν στα σοβαρά, γιατί έχω πρακτικές προοδευτικές ιδέες και τυχαίνει να είμαι 14, και όχι το αντίστροφο», δήλωσε ο Σόνενμπορν πρόσφατα, σύμφωνα με το Associated Press, υποστηρίζοντας πως «το μήνυμά μου και η πλατφόρμα μου ξεπερνούν την ηλικία».

Το Σύνταγμα της πολιτείας του Βερμόντ δεν θέτει ηλικιακούς περιορισμούς για τους υποψηφίους κυβερνήτες. Η μοναδική προϋπόθεση για τους υποψηφίους είναι να έχουν ζήσει στο Βερμόντ τα τελευταία τέσσερα χρόνια πριν τις εκλογές. Όταν ο 14χρονος το έμαθε αυτό, αποφάσισε να μπει στην κούρσα της διεκδίκησης του χρίσματος των Δημοκρατικών.

Αν και ο Σόνενμπορν δε φαίνεται να έχει και πολλές πιθανότητες να προχωρήσει, πιστεύει ότι θα τα πάει καλύτερα απ’ όσο περιμένουν όλοι, ενώ σε κάθε περίπτωση έχει μία άλλη άποψη για το τι θα ήταν επιτυχία για τον ίδιο: «Νομίζω ότι αν μπορέσω να βάλω στην πολιτική διαδικασία έστω έναν άνθρωπο που δεν έχει εμπλακεί στο παρελθόν, τότε η καμπάνια μου θα είναι επιτυχημένη».